Tok kontroll på Garage

Tok kontroll på Garage

KAIZERS ORCHESTRA
Garage, Bergen, fredag 26. oktober 2001

De 350 billettene til fredagens show på Garage ble revet bort i rekordfart og bandet lovet en betraktelig bedre forestilling enn forrige opptreden på samme scene, som den gang var preget av visse lydproblemer.

Allsang og svette
Kaizers Orchestra er utvilsomt noe av det feteste man kan se live her til lands. Når man blir stående med et stort glis gjennom hele konserten, kan man ikke gjøre annet enn å bøye seg i støvet. På releasekonserten samme sted tidligere i høst var stemningen betraktelig roligere. I mellomtiden har publikum lært seg samtlige tekster på Ompa Til Du Dør, og fra første strofe på åpningslåten Mr. Kaizer, Hans Constanse Og Meg var det allsang, svette og krigsstemning i den mørke kjelleren på Garage. Den gassgrønne tåkedisen på scenen skapte en perfekt atmosfære rundt Kaizers særegne stil.

Fotograf: Linn Gjerstad
Spilleglede
Det virker som om suksessturneen har hatt solid innvirkning på gjennomføringen av showet. For et mer samspilt band skal man lete lenge etter! Bandet surfet igjennom hele Ompa Til Du Dør, og plusset på et knippe nye låter som skal gis ut på en egen EP før jul. Etter alt å dømme blir også dette en kanonutgivelsene fra ompabandet. Det lyser spilleglede av frontmann Jan Ove Ottesen og kompanjong Geir Zahl lang vei, og det er ikke vanskelig å se at dette er noe de virkelig brenner for. Sånt blir det bra musikk av!

foto: Linn Gjerstad

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.