Scroll To Top

Svett Som Faen

Artister: Sjangre: ,
Karakter

– Fy faen så jävla varmt det er här!, roper LOK-vokalist Martin Westerstrand og ser seg nødt til å ta en liten sittepause på scenegulvet.
Göteborgbandet er midt i fredagens konsert på Hulen og luftfuktigheten nærmer seg ett hundre prosent i det gamle bomberommet. Svetten drypper fra taket og folk har begynt å kaste klærne foran scenen. Joda, alt er ved det gamle når LOK kommer på besøk.

Nytt lovende album
Fredag var et av Sveriges desidert tøffeste band tilbake i Bergen, og denne gang hadde de med seg det rykende ferske tredjealbumet Ut Ur Diskot Och In I Verkligheten. Med tanke på de nye låtene bandet fremførte er det mye som tyder på at den nye platen blir den beste LOKutgivelsen hittil. Fotograf: Chriss Bjorøy

Hitparade
Nok en gang viste hardcore / rap / metal-bandet at de er uslåelige live. Med en enorm energi og full innsats fyrte de i gang med den nye Scudmissil Den Lede Fi, fulgt av singelen Stänkskärmar Och Sprit og Skrubbsår fra henholdsvis Sunk 500 og Naken Blästrad Och Skitsur (1999). Det er umulig å ikke la seg imponere av teften for fete allsangrefrenger og groovy riff disse gutta presterer å skrape sammen. Og når man har tre såpass gode utgivelser bak seg er det bare å velge og vrake blant godsaker som LOKpest, Hur Många Grisar Är Vi Nu, Sug Min og Taftamanabag.

Etter hvert som LOK har vokst seg fete i hjemlandet har bandet stort sett spilt på store scener og festivaler. Hulens ekstremt intime lokaler gir mulighet for mye tettere kontakt med publikum, noe svenskene visste å sette pris på. Gang på gang proklamerte Westerstrand hvor konge det var å spille i det lille lokalet, selvsagt til stor jubel fra de oppmøtte, som forøvrig var overraskende få med tanke på den enorme konserten i forfjor.
Fotograf: Chriss Bjorøy

Blant eliten
Etter en time og et kvarter var hitparaden over, og publikum kunne fornøyd konstatere at LOK er blant eliten av liveband i Norden, for ikke å si Europa. Hadde de tatt seg tid til Bedragaren I Murmansk og Som En Hund også hadde LOK garantert snust på toppkarakteren.

Neste gang vil det bli innført straffegebyr for hardrockere som ikke kommer på LOKkonsert.

Om skribenten

kommentarer