Svett Som Faen

Svett Som Faen

– Fy faen så jävla varmt det er här!, roper LOK-vokalist Martin Westerstrand og ser seg nødt til å ta en liten sittepause på scenegulvet.
Göteborgbandet er midt i fredagens konsert på Hulen og luftfuktigheten nærmer seg ett hundre prosent i det gamle bomberommet. Svetten drypper fra taket og folk har begynt å kaste klærne foran scenen. Joda, alt er ved det gamle når LOK kommer på besøk.

Nytt lovende album
Fredag var et av Sveriges desidert tøffeste band tilbake i Bergen, og denne gang hadde de med seg det rykende ferske tredjealbumet Ut Ur Diskot Och In I Verkligheten. Med tanke på de nye låtene bandet fremførte er det mye som tyder på at den nye platen blir den beste LOKutgivelsen hittil. Fotograf: Chriss Bjorøy

Hitparade
Nok en gang viste hardcore / rap / metal-bandet at de er uslåelige live. Med en enorm energi og full innsats fyrte de i gang med den nye Scudmissil Den Lede Fi, fulgt av singelen Stänkskärmar Och Sprit og Skrubbsår fra henholdsvis Sunk 500 og Naken Blästrad Och Skitsur (1999). Det er umulig å ikke la seg imponere av teften for fete allsangrefrenger og groovy riff disse gutta presterer å skrape sammen. Og når man har tre såpass gode utgivelser bak seg er det bare å velge og vrake blant godsaker som LOKpest, Hur Många Grisar Är Vi Nu, Sug Min og Taftamanabag.

Etter hvert som LOK har vokst seg fete i hjemlandet har bandet stort sett spilt på store scener og festivaler. Hulens ekstremt intime lokaler gir mulighet for mye tettere kontakt med publikum, noe svenskene visste å sette pris på. Gang på gang proklamerte Westerstrand hvor konge det var å spille i det lille lokalet, selvsagt til stor jubel fra de oppmøtte, som forøvrig var overraskende få med tanke på den enorme konserten i forfjor.
Fotograf: Chriss Bjorøy

Blant eliten
Etter en time og et kvarter var hitparaden over, og publikum kunne fornøyd konstatere at LOK er blant eliten av liveband i Norden, for ikke å si Europa. Hadde de tatt seg tid til Bedragaren I Murmansk og Som En Hund også hadde LOK garantert snust på toppkarakteren.

Neste gang vil det bli innført straffegebyr for hardrockere som ikke kommer på LOKkonsert.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.