Trashens gudfedre

Trashens gudfedre

Festivalregnestykket er enkelt: Ett hundre tusen mennesker + enorme regnskyller = mye gjørme. Og det ble også resultatet av festivalens andre dag der blant andre Slayer, Red Hot Chili Peppers og Pet Shop Boys sto på programmet.

Orange Scene, fredag 28. juni 2002

Slayer er en av de desiderte tungvekterne innen thrashmetallen. Bandets ferskeste album God Hates Us All viser at selv etter tyve år i bransjen ligger de fortsatt i tetsjiktet, og spiser de fleste andre metallband til frokost.

Bevæpnet med materiale fra det nevnte album, samt Reign In Blood og Hell Awaits tok de fatt på oppgaven å underholde Roskildepublikumet som første band på Orange Scene denne dagen. Og det ble en ren triumfferd! Åpningslåten Disciple slo tennene ut av de 1200 menneskene i slusen nærmest scenen, og etterhvert også publikum lenger bak på den enorme gressplenen (som for øvrig skulle ende opp som gjørmebad senere på kvelden).

Joda, Slayer vet hva metall handler om, og frontmann Tom Araya klarte ikke å skjule gliset da scenenekanten ble forvandlet til en moshpit uten sidestykke(!). Innen thrashen er det ingen over og ingen ved siden av Slayer, og sånn kommer det til å være helt til denne gjengen ligger i graven.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.