Categories: Plater

Shadows & Dust – Kanadisk ekstremmetall på sitt beste

I 2002 er de i form av Shadows & Dust tilbake med et fyrverkeri av et album. Det hele starter med tittellåta In Shadows & Dust. Man hører med engang at det her er snakk om er ekstrem death metal. For her serveres et vanvittig driv fra første stund; bestående av mørk dødvokal og flere temposkifter. Beyond Salvation fortsetter i samme gate, men på Illuminati endrer plata karakter. Gitarene blir litt mer melodiske og i noen partier blir resultatet mer black metal-inspirert. Men det er fortsatt like ekstremt!

Chronicles Of The Damned er litt i samme gate som foregående låt, mens i Bound In Chains trer det frem noen flytende og seige gitarpariter som nesten kan beskrives som «nydelige».

Shadows & Dust er ellers i besittelse av en vanvittig fet produksjon. Lydbildet er glimrende velbalansert, med tunge gitarer og skikkelig trøkk i trommene. Det er en fryd å høre et ekstrem metal-album med så god produksjon.

Centuries (Beneath The Dark Waters) og Face The Face Of War er begge i samme gate som de første låtene på skiva, bare enda litt tyngre.

Shadows & Dust er nok et album som trenger noen gjennomhøringer før låtene får sunket skikkelig inn. Men etter at de har fått satt seg, kommer nok mange til å like dette. Det være seg de som foretrekker ekstrem- så vel som mer ren black metal.

Roar Jørgensen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago