Shadows & Dust – Kanadisk ekstremmetall på sitt beste

Shadows & Dust – Kanadisk ekstremmetall på sitt beste

I 2002 er de i form av Shadows & Dust tilbake med et fyrverkeri av et album. Det hele starter med tittellåta In Shadows & Dust. Man hører med engang at det her er snakk om er ekstrem death metal. For her serveres et vanvittig driv fra første stund; bestående av mørk dødvokal og flere temposkifter. Beyond Salvation fortsetter i samme gate, men på Illuminati endrer plata karakter. Gitarene blir litt mer melodiske og i noen partier blir resultatet mer black metal-inspirert. Men det er fortsatt like ekstremt!

Chronicles Of The Damned er litt i samme gate som foregående låt, mens i Bound In Chains trer det frem noen flytende og seige gitarpariter som nesten kan beskrives som «nydelige».

Shadows & Dust er ellers i besittelse av en vanvittig fet produksjon. Lydbildet er glimrende velbalansert, med tunge gitarer og skikkelig trøkk i trommene. Det er en fryd å høre et ekstrem metal-album med så god produksjon.

Centuries (Beneath The Dark Waters) og Face The Face Of War er begge i samme gate som de første låtene på skiva, bare enda litt tyngre.

Shadows & Dust er nok et album som trenger noen gjennomhøringer før låtene får sunket skikkelig inn. Men etter at de har fått satt seg, kommer nok mange til å like dette. Det være seg de som foretrekker ekstrem- så vel som mer ren black metal.

Roar Jørgensen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.