Festkveld med Ed

Festkveld med Ed

(John Dee, Oslo – tirsdag 1. april 2003)
Foto: Promo (EMI)

Det tok imidlertid ikke lenge før Ed Harcourt fikk vekket publikum fra dvalen og skapt liv i salen. Med en blanding av godt låtmateriale og trivelig småprat med publikum mellom sangene, så ble dette virkelig en hyggelig konsertopplevelse.

Første låt ut var The Birds Will Sing For Us, en sjarmerende liten låt som man ikke skal se bort fra blir neste singel fra hans aktuelle album From Every Sphere.

Få dødpunkter
Fra der og ut så ble det en veldig fin blanding av låter fra nyeste album til forrige (Here Be Monsters). Gjennom hele konserten spredte briten ut de beste låtene på vellykket vis. Det ble få dødpunkter, og ingen som får en til å begynne å se på klokken og å lure på når siste T-bane går hjem.

Også singelen All Of Your Days Will Be Blessed ble tidlig en del av konserten. Den ble for øvrig dedisert til «Johann and Linda» og fremført med stor innlevelse. Harcourt mestret fint å gå fra stemningsfulle, rolige pianobaserte stykker til de mer støyende, men også fengende rocklåter.

Fotograf: edharcourt.com (arkiv)

Stødig på scenen
Til bare å ha gitt ut to album og én EP, så virker Ed Harcourt svært trygg på scenen. Han kommuniserer svært bra med publikum og gir også mye av seg selv. Hans stemme er like ren live som på platene, og han har i tillegg god hjelp fra et dyktig band.

Ed Harcourt er nok uten tvil en mann som vi vil høre mer til i fremtiden. Og med litt med låtmateriale i kofferten, så vil nok Harcourt stikke seg ut som en av de aller fremste liveartistene i singer/songwriter-sjangeren. For øvrig en sjanger hvor han definitivt ikke står uten konkurranse.

Stian Pride

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.