Scroll To Top

Hultsfred’03: Big in Sweden

Karakter

(Pampas – torsdag 12. juni 2003)

Men da jeg etter hvert fikk lusket meg tilbake ut blant publikum, fikk jeg i hvert fall et godt bevis på at Turboneger er den mest vellykkete eksporten til Sverige siden ostehøvelen.

Mens svensker stort sett er likegyldige til norsk musikk og kultur – og i tillegg har store problemer med å skjønne vanlig norsk – er Turboneger etter hvert blitt et stort navn i Sverige. Selv om Hank von Helvete dessverre må jenke seg såpass at han må snakke svensk for å bli forstått fra scenen. Men det gjorde han til stor suksess og fikk med seg et stappfullt Pampas (den nest største scenen) til å rope «K-U-K! Hva blir det? Kuk!» opptil flere ganger. Så blodharry at det blir kult selvsagt.

Og det er nettopp en av grunnene til at det er så gøy å se og høre nordmennene belære oss i rock. Eller deathpunk om du vil. Synd med Zwans avlysning på Quart, men etter det Turboneger gjorde i Sverige, kan det neppe bli den store nedturen med dem som erstattere. Kjempesuksess! Sorry…: Jättesuccé!

Om skribenten

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsmedarbeider på NTNU. Har vært vokalist i det ganske ambisjonsløse hardrockbandet Rebolt. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

kommentarer