Hultsfred’03: Big in Sweden

Hultsfred’03: Big in Sweden

(Pampas – torsdag 12. juni 2003)

Men da jeg etter hvert fikk lusket meg tilbake ut blant publikum, fikk jeg i hvert fall et godt bevis på at Turboneger er den mest vellykkete eksporten til Sverige siden ostehøvelen.

Mens svensker stort sett er likegyldige til norsk musikk og kultur – og i tillegg har store problemer med å skjønne vanlig norsk – er Turboneger etter hvert blitt et stort navn i Sverige. Selv om Hank von Helvete dessverre må jenke seg såpass at han må snakke svensk for å bli forstått fra scenen. Men det gjorde han til stor suksess og fikk med seg et stappfullt Pampas (den nest største scenen) til å rope «K-U-K! Hva blir det? Kuk!» opptil flere ganger. Så blodharry at det blir kult selvsagt.

Og det er nettopp en av grunnene til at det er så gøy å se og høre nordmennene belære oss i rock. Eller deathpunk om du vil. Synd med Zwans avlysning på Quart, men etter det Turboneger gjorde i Sverige, kan det neppe bli den store nedturen med dem som erstattere. Kjempesuksess! Sorry…: Jättesuccé!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.