Hultsfred’03: Sterkt og ærlig

Hultsfred’03: Sterkt og ærlig

(Teater – torsdag 12. juni 2003)
Foto: Frode Jørum

Bandet, som har utviklet seg fra operere innenfor thrash-metal via alternativ metal til en type musikk som lener seg like mot prog-rock som mot indierock, hadde fått tildelt den overbygde Teater-scenen.

Stephen Brodskys stemme kjente vi allerede som svært sterk og ren, men i den noe rumlende lyden som amfiet scenen lå i skapte, var den overraskende krystallklar og sterk. Aldri surtsyngende og alltid oppriktig i både væremåte og vokal stil, er Brodsky et naturlig samlingspunkt for bandet som kanskje ikke lenger overrasker like mye musikalsk. Men det gjør ingenting når låtene er så sterke og genuint ærlige som i dette tilfellet.

Trommisen fyller ut hver låt med lekre og knallharde rytmiske deiligheter og bandet lyder i bunn og grunn både groovy, melodiøse og intrikate på en gang. Låter som Inspire, Stained Silver og Joy Opposites ivaretar alle disse kvalitetene. Under førstnevnte var det til og med gåsehud å spore på undertegnedes armer, så det kunne ikke vært helt ille!

Cave In blir aldri spesielt spennende å se på, men likevel blir man stående fascinert for å iaktta hvor dedikerte kvartetten virker i forhold til sin egen musikk. Låtmaterialet var for det meste hentet fra Antenna, men de plukket også fram en del eldre, blant annet fra deres forrige album Jupiter.

Cave In leverte kort og godt en meget god forestilling og bør være et must å få med seg under Quart ’03 for de som liker sin tungrock både rocka, melodiøs og litt arty.

Tenk deg en blanding mellom Foo Fighters, Radiohead og Rush. Men forvent altså ikke et sceneshow av dimensjoner.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.