Anonyme Mew

Anonyme Mew

(Konsert, Hulen, Bergen, torsdag 28. august 2003)

Foran et fullsatt Hulen, åpnet det danske bandet med sin hit Am I Wry? No. Med solid trøkk og godt samspill virket dette som det kunne bli en festaften. Likevel ble de tre første sangene litt vel mye i samme retning.

Mew er kjent for sin spesielle sceneopptreden med fremvisning av film under konserten. Vel og bra det, men går man på konsert vil man gjerne få litt inntrykk av bandet også. På Hulen ble Mew stående som mørke skygger.

Med film til hver av sangene ble det nesten litt for mye. Midtveis i kveldens konsert fikk publikum også oppleve vokalist Jonas Bjerre solo med sin akustiske gitar. Med sin særegne stemme bidrar han sterkt til at Mew har det litt mystiske preget som gjør dem interessante.

Mot slutten av den noe tidsknappe konserten skrudde også bandet på sine tyngste vrengpedaler, noe som virket som en vekkelse på deler av publikum.

Ordinært
Ut fra forutsetningene gjorde danske Mew en helt ordinær konsert. Mew gir inntrykk av å være en meget samspilt gjeng, men ikke fullt så villig til å slippe seg løs fra lydbildet som er på platen.

Med disse referanser viser vi til litt vel mye bruk av sampling. Mew er uten tvil et spennende band, men de mangler enda noen brikker i puslespillet for å overbevise fra scenen.

Kristian Ervik

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.