Geniale Malkmus innfridde også i Bergen

Geniale Malkmus innfridde også i Bergen

(Hulen, Bergen – fredag 24. oktober 2003)
(Foto: Christer A. Hansen)

Mange hadde betalt i dyre dommer for å oppleve en av sine store helter på Hulen. Det er tross alt ikke hverdagskost at en gammel Pavementfrontmann tar turen innom Bergen. Dette var nok, for veldig mange, det definitive høydepunktet i årets konserthøst på denne siden av landet. Heldigvis fikk de oppmøtte den ekte vare også, all jubel var fortjent.

Fotograf: Christer Alexander HansenBandet kom slentrende på scenen, passe henslengt og avslappet. Og fra første klimpring på gitaren, kunne en se at musikerne hygget seg. De koste seg faktisk gjennom settet på en så behagelig måte at det var uimotståelig! Låtmaterialet var en god blanding av bidrag hentet fra Malkmus‘ selvtitulerte førstealbum og fra årets Pig Lie, begge spekket med kvalitetslåter innenfor og rundt den såkalte skranglerocken. Særlig godt var det å høre The Hook og Vanessa From Queens. Men det må ærlig innrømmes at savnet av JoJo’s Jacket også meldte seg.

Kledelig
Innimellom fikk vi godt innblikk i de fantastiske evnene Stephen Malkmus har på gitaren, der han klimprer seg gjennom geniale soloer med den aller største enkelhet. Han er aldri noen showoff, prøver ikke å imponere på blærete vis, men leverer bare rolige og avbalanserte fuzzsoloer som løfter melodiene noe veldig. Det kler ham og det kler konserten. Dette kombinert med en god lydtekniker og et treffsikkert The Jicks bak ham utviste, gjorde lydopplevelsen til en stort sett feilfri opplevelse. Ikke verst på Hulen dét. Og når i tillegg kjemien med publikum er god, kunne det egentlig aldri gå galt.

Skal en utsette på noe, så må det være at det ble færre ekstranummer enn både band og publikum ønsket. Årsaken: Flyet musikerne skulle rekke ut av landet hadde avgang klokken 05.00 lørdag morgen. Unnskyldning akseptert, altså!

Undertegnede fikk aldri opplevd konsertutgaven av Pavement, dog tror jeg ikke at Stephen Malkmus & The Jicks kommer noe særlig til kort ovenfor de gamle mesterne. Dette var nemlig en rasende god forestilling som lyste av kvalitet og den vil bli husket lenge av de som var til stede.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.