Knallsterkt alternativ

Knallsterkt alternativ

(Blå, Oslo – onsdag 3. desember 2003)

Amerikanerne besøkte oss allerede i sommer med en begeistret og solrik konsert på Øyafestivalen. Der dro Northern State raskt i gang ved å stimle sammen en trofast skare tilhengere. Det er tydelig av mange av disse også hadde tatt turen til Blå onsdag kveld. Der danset de tre jentene omkring i lokalet mens de hilste på kjente. Det er liten tvil om at forventningene var høye fremfor kveldens sett.

Utradisjonell hip hop
Blant det som er slående med dette besøket er at publikum ikke er av typen mange assosierer med hip hop. Saggebukser og sportstrøyer er i mindretall, uten at musikken tas ut av regnestykket. For Northern State er definitivt hip hop. For med et lydbilde som er tradisjonelt, rimer de frem den ene lekre linja etter den andre. For hva sier man til linjer som dette: ”I’ll be dressed all in black just like Johnny Cash / Three-part harmonies like Crosby, Stills & Nash”? Eller eksempelvis til den rent ut strålende ”Talk to my fist / ’Cause my hand is pissed”? Og dette er bare små utdrag fra Northern States låtbunke. Samtidig gir de fra seg et uttrykk som definitivt slekter på gudfedre som Beastie Boys. Lyrikken er videre godt festet i virkeligheten, med treffsikre referanser til populærkulturen.

Låtene som er plukket fra albumet Dying In Stereo treffer sitt publikum, men det er ikke før på slutten av konserten at de fremmøtte virkelig viser at de er med på dansen. Opp til Northern State sparker i gang tonene til Trinity, har applausen vært stormende mellom låtene. Men plutselig skjer det noe, og folk i salen er mer med i musikken. Noen hopper tilsynelatende av gledesutbrudd.

Snakket norsk!
Jentene spøker med både seg selv og andre, og sjarmerer sitt publikum i senk med å prate skakt norsk. Dette er i høyeste grad med på å sette storformen på stemningen, men det er i det knallsterke låtmaterialet de virkelig finner seg selv. Spor som A Thousand Words og Vicious Cycle er nynnbare og fengende på en måte som gjør musikken lett dansende. Kveldens konsert er basert på jentenes rim, fete beats, samt en DJ som leker med rytmer på en sterkstemt måte.

For kort sett
En liten ulempe med denne konserten er likevel lengden. Eller rettere sagt: mangelen på lengde. En halvtime er hakket for kort, og Northern State burde heller ha lagt til noen minutter enn å gi seg så raskt. Det hadde ikke spilt noen rolle om de hadde valgt flere ikke-utgitte låter, om de hadde presentert bidrag fra sitt neste album, eller gjort en coverlåt. Litt mer valuta for pengene hadde nok derfor klart kunnet ha kjørt denne kvelden lengre opp på stjernehimmelen.

Alt i alt ble dette likevel en trivelig konsert som flere burde ha fått med seg. Northern State slipper sitt neste album til våren, og i forbindelse med lanseringen lovte de under kveldens opptreden å komme tilbake til Norge.

Og dersom de kaster inn noen flere låter i miksen, samt opprettholder sitt gode humør og publikumsfrieri, er det ikke lange veien opp til toppen av stjernehimmelen. For dette kan bli stort om kortene spilles riktig.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.