Categories: Plater

Nära – Toner fra Assissi

Plata består av kjente konsertfavoritter, samt låter Arja ikke har gitt ut på plate tidligere. Låtene er spilt inn i Sta. Maria Maggiore-kirken i Assisi mellom den 8. og 13. august 2003. Arja Saijonmaa har med seg Petri Somer på piano, og sammen byr de på låter som Jag Vil Tacka Livet, I Natt Jag Drömde og Solsången Av Fransiscus Av Assisi.

Jag Vil Tacka Livet er etter hvert blitt synonymt med Arja. Det skal ha vært en stor opplevelse å synge inn en sang med et slikt budskap nede i krypten i kirka i Assisi, blant de døde.

Første spor, Jag Står Här På Ett Torg, var visst den første politiske sangen Arja fremførte. Og det er en fin åpning på plata: Hun synger klart og velartikulert, sammen med piano som bakgrunnsteppe.

På plata varieres det mellom kraftig pianospill og lett pianospill, mellom sang og fortelling, mellom drivende låter og mer kjedelige låter. Det er blitt påpekt av andre anmeldere, og jeg må si meg enig: Det blir noe uforløst over konseptet med bare piano og vokal. Det er selvsagt veldig stilrent og vakkert, med flotte klanger. Men på plate blir det noe vel luftig gjennom sytten spor.

Ørjan Skien

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago