Nära – Toner fra Assissi

Nära – Toner fra Assissi

Plata består av kjente konsertfavoritter, samt låter Arja ikke har gitt ut på plate tidligere. Låtene er spilt inn i Sta. Maria Maggiore-kirken i Assisi mellom den 8. og 13. august 2003. Arja Saijonmaa har med seg Petri Somer på piano, og sammen byr de på låter som Jag Vil Tacka Livet, I Natt Jag Drömde og Solsången Av Fransiscus Av Assisi.

Jag Vil Tacka Livet er etter hvert blitt synonymt med Arja. Det skal ha vært en stor opplevelse å synge inn en sang med et slikt budskap nede i krypten i kirka i Assisi, blant de døde.

Første spor, Jag Står Här På Ett Torg, var visst den første politiske sangen Arja fremførte. Og det er en fin åpning på plata: Hun synger klart og velartikulert, sammen med piano som bakgrunnsteppe.

På plata varieres det mellom kraftig pianospill og lett pianospill, mellom sang og fortelling, mellom drivende låter og mer kjedelige låter. Det er blitt påpekt av andre anmeldere, og jeg må si meg enig: Det blir noe uforløst over konseptet med bare piano og vokal. Det er selvsagt veldig stilrent og vakkert, med flotte klanger. Men på plate blir det noe vel luftig gjennom sytten spor.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.