Levende lykkepiller

Levende lykkepiller

(Intimpøbben, Kroa i Bø – Bø, onsdag 14. januar 2004)

The Uptowners framstår ikke som fantastiske musikere eller utrolige låtskrivere med soleklare radiohits. Men de har i alle fall den rette innstillingen og evnen til å skape en god konsertopplevelse, noe som kan være vel så viktig for de som skal høre på. I den tette atmosfæren i Intimpøbben på Kroa i Bø (for øvrig første konsert med nytt lydanlegg) ble det som trolig bare er middels interessant band på plate til et riktig så artig liveband.

The Uptowners hadde en fin stigning på settet sitt, selv om låtene sto fram som temmelig like hverandre. De fikk med seg publikum helt fra den relativt spede begynnelsen til blazerne gikk veggimellom. Vokalist Thomas Veierød, alias King Scruffy, er selvsagt midtpunktet i bandet, men med utmerket samspill med resten av bandet og med noen muntre ordvekslinger med saksofonist Trygve Karper hever de showet.

Selv om det fortsatt er litt igjen før det er noe poeng i å flytte dem fra Intimpøbben på Kroa til til storsalen viste de karene fra Oppland at de har potensiale til å ta spranget videre. Dersom noen i lokalet var i dårlig humør etter konserten med The Uptowners, finnes det ikke håp for dem.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.