Eyes Closed – Uferdig sadcore med potensiale

Eyes Closed – Uferdig sadcore med potensiale

I spissen for sadcorebandet Dive finner vi vokalistene og gitaristene Hanne Holmesland og Merete Hald. De to har definitivt tatt opp tråden som nevnte Furia til en viss grad la fra seg etter sin debut-EP. Eyes Closed har mye av den tonen og stemningen som osingene la seg på i gamle dager. Men når det er sagt, så er Dive så definitivt sitt eget band, og altså ikke en gjeng hermegåser.

De fem låtene er alle sakteflytende og drevet av indiegitarer og kvinnelig vokal, og er mer bygget på stemninger enn på rene melodier. Målet er helt klart å treffe hjerterota og ikke nødvendigvis rockefoten. Og for det meste lykkes bandet. I hvert fall med tanke på at dette er en debut.

Bandet får det best til når de drar på fuzzgitarene og droner skikkelig. Men får derimot litt troverdighetsproblemer i de mer rolige partiene. Det låter litt uferdig og usikkert, og man får en følelse av at dette har man hørt mange ganger før. Øvingsromfaktoren er med andre ord sterk. Men på en låt som Stay viser Dive at de har en virkelig god teft for den mørke og drivende musikken de forfekter.

Eyes Closed er en lovende debut som burde treffe rimelig godt hos triste indierockere. Undertegnede ønsker seg likevel en større overbevisning og bedre selvtillit neste gang. For potensiale er det nemlig flust av her.

NB! EPen kan kjøpes via bandets hjemmeside eller på Big Dipper, Tiger Records og på Ringstrøms Antikvariat i Oslo.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.