Categories: Nyheter

Programmet til Alarm-showet er klart

Showet, som for øvrig sendes direkte på NRK Petre og som i tillegg går i opptak og kommer i Lydverket på NRK1, åpnes av Black Diamond Brigade som nylig ga ut en singel med en slående coverversjon Kiss-låten Black Diamond. Bandet teller medlemmer fra Satyricon, Turboneger, Amulet Ralph Myerz og Faith No More.

Ellers er årets Alarm-show preget av en rekke navn som har markert seg tydelig på den norske musikkscenen gjennom det siste året. Publikum- og kritikerfavorittene Thomas Dybdahl (bildet), Magnet og Pleasure stiller alle med fullt band på hovedscenen, og det samme gjør King Midas og hip hop-essene i Equicez, som for anledningen har med seg Jaa9 & OnklP.

Navn for fremtiden
På en litt mindre scene, kalt bi-scenen, er det i tillegg anledning til å oppleve noen av årets store nye by:Larm-håp. 14 år gamle Matias Tèllez fra Bergen er allerede spådd en lysende karriere og spiller for anledningen med sitt faste band Foliage. Trøndelagsbandet The Lionheart Brothers, som i fjor imponerte stort med debutalbumet White Angel Black Apple (som blant annet ble belønnet med fem solide stjerner i Panorama), får også sjansen til å vise seg frem for en fullsatt sal, mens oslobaserte Palermo er et annet by:Larm-navn som allerede har markert seg sterkt gjør det samme. Siste navn ut på bi-scenen er Ørstas store hip hop-håp Side Brok.

Konferansierer og programledere for showet er i år som i fjor NRK-duoen Rune Nilson fra Lydverket og Kristin Winsents fra MusikkMusjonen. Billetter til showet kan kjøpes gjennom Alarms nettsider alarmweb.org, hvor det for øvrig fremdeles er mulig å avgi stemme til dine egne favoritter blant de nominerte.

Pyro inviterer til vorspiel
Dersom du vil ha full uttelling av årets Alarm-fest, er det verdt å nevne at Pyro (hardslående musikkprogram på Petre, red.anm.) inviterer til vorspiel i Teatergarasjen fra klokken 19 samme kveld. Programleder Asbjørn Slettemark og makker Totto Mjelde lover følgende:
«Fra klokken 19 inviterer Pyro til vorspiel i Teatergarasjen. Det blir røyk. Det blir rock. Det blir pyroeffekter. Det blir tårer. Det blir lær. Det blir filmatiske tilbakeblikk. Det blir vakkert… I tillegg spiller coverbandet Kick Out The Jamz med medlemmer fra Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Royal Rooster og Clown deilige klassikere fra scenen sammen med gjestevokalister som Karin Park og flere kjente popstjerner. Garantert eneste sjanse til å se Karin Park fremføre Kiss-låter…
You wanted rock. You got rock. Og i tillegg verdens beste vorspiel.

Kick Out The Jamz er:
Johnny Highway (Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Magnet, Black Diamond
Brigade)
Ben Hellfire (Clown, Royal Rooster)
Buddy Rockett (Nathalie Nordnes Band???!)»

Paul A. Nordal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago