Suksess – igjen…

Suksess – igjen…

(Meieriet, Studentveka – Sogndal, onsdag 11. februar 2004)

Frontmann Øystein Greni stilte for anledningen med leggskinner, etter øyensynlig å ha skadet benet på en eller annen måte, så de helt store sprell som bandet er kjent for måtte publikum se langt etter. Men det hindret ikke rockerne i å gjøre sitt ytterste for å gjenbetale noe av den energien de fremmøtte hadde tatt med seg inn på Meieriet. For der var det temmelig fullt, om lag fem hundre betalende hadde funnet veien inn på studenthuset, så når Greni midt i Wild Bird spør: ”Er stemningen god?”, ble svaret fra salen nokså enstemmig positivt.

Magisk
Det er noe magisk ved det å gå inn i konsertlokalet før det blir for trangt med folk, og før noen begynner å spille. Noen står spent i krokene, snakker om hva de forventer, andre bruker opp pengene sine i baren, mens andre igjen står ved scenekanten og sjekker utstyret bandet har med seg. Samtidig slenger en ensom journalist omkring og betrakter dem alle. Det ligger noe i luften. Så, nesten umerkelig, er lokalet med ett fylt opp av mennesker. En dør går opp, en gitarhals titter frem, og jubelen stiger: BigBang går på scenen.

Fotograf: Tommy LarsenAt dette bandet har et stort repertoar etter hvert er ikke lenger en hemmelighet. Allerede blant de første låtene byr de på Welcome To The Mountains, og det er lett å stusse på om de har tenkt å blåse alt kruttet med en gang.

Greni og kompani følger opp med enda en hit, Sing And Dance fra samme album, så mistanken forsterkes umiddelbart etter de første låtene. Men selv om midtre del av settet bærer preg av å være noe tamt, vokser alt igjen mot slutten. Der kommer låtene som perler på en snor: Wild Bird, How Do You Do, Long Distance Man og – selvfølgelig – Girl In Oslo.

Presenterte nye låter
Det ble også plass til noen nye sanger, deriblant en urfremførelse av Fly Like A Butterfly, Sting Like A Bee. Et sitat som kanskje er bedre kjent som Muhammad Alis beskrivelse av seg selv. Sangen satt som ”ei kula” for å bruke et Valensk uttrykk. Dette kan fort bli en ny livefavoritt. Og BigBang har ikke akkurat få av dem fra før.

Publikum storkoste seg, bandet storkoste seg (de har etter eget utsagn alltid trivdes i denne bygden innerst i Sognefjorden), og undertegnede storkoste seg. Kanskje ikke en legendarisk konsert, men så absolutt godkjent på en onsdag kveld i Sogndal!

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.