A Crow Left Of The Murder – Nu-metal goes middelmådig indie

A Crow Left Of The Murder – Nu-metal goes middelmådig indie

Incubus har helt siden debutplaten Fungus Amongus fra 1995 vært en stabil leverandør av en nu-metalhybrid som ligger langt over gjennomsnittet sammenlignet med hva en ellers kan finne der i gården.

Det er likevel med en viss skepsis undertegnede går løs på bandets første album på tre år, det fordi bandets utvikling har gått mot det mer og mer uengasjerte over de senere år.

A Crow Left Of The Murder… åpner med en ganske annerledes låt til Incubus å være, Megalomaniac inneholder mer aggresjon og fokus på gitaren enn tidligere og er en ganske frisk start på albumet. Denne følges opp av det mer tradisjonelle på tittelsporet som også holder bra nivå, funky og drivende.

Etter denne fine åpningen blir vi servert tolv låter av svært så varierende kvalitet. Hovedsakelig anonyme låter med et par oppturer her og der. Det hjelper så lite at Brandon Boyd er velsignet med en herlig stemme når melodiene ikke er til stede, energien mangler og det blir fort litt ensformig. Det kan Incubus sikkert takke produsent Brendan O`Brien for, som nok har hatt mye å si i at albumet lett forsvinner i bakgrunnen. Mer skarpe kanter som i begynnelsen av albumet ville virkelig vært en livredder for en interesse som forsvinner etter 5-6 låter.

Resultatet blir en ganske middelmådig plate som en fort går lei av og vil nok stå fram i ettertiden som både uviktig og uinteressant.

Incubus låter ikke like nu-metal som før, utviklingen har gått mer og mer mot tradisjonell indierock men elementene fra sjangeren, en elsker å hate, er likevel fortsatt til stede, dessverre. Bedre låtmateriale og en mer drivende aggressivitet ville hjulpet mye for et band uten videre sentral betydning i dagens musikkverden.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.