a-ha på Fisketorget

a-ha på Fisketorget

Vi refererer til pressemeldingen som ble sendt ut i dag:

«a-ha åpner Folkefest i Bergen fredag 04. juni 2004 – konserten er midt i Bergen sentrum – på stor flytende scene midt på Vågen rett ved siden av Fisketorget i Bergen. a-ha har solgt flere millioner album på verdensbasis, og har hatt en rekke nr. 1 hits verden over. Bandet gjør svært sjeldent konserter, og konserten i Bergen har Aha utelukkende takket ja til på grunn av Lions Fana sitt store engasjement vedrørende Aids syke barn i Romania.
Billettoverskuddet fra konserten går uavkortet til Lions Club Fana sitt prosjekt for Hiv- og aidssyke barn i Romania.

Det er ikke tallfestet hvor mange hiv- og aidssyke barn som finnes i Romania, men barn fra 0-5 år som er smittet av HIV eller har utviklet aids blir regelrett stuet bort for å dø. 4-5 barn blir plassert i hver seng, de opplever ingen form for kroppskontakt og huset de er plassert i er uten oppvarming. Dette i kombinasjon med den verst tenkelige sykdom gjør at små uskyldige barn blir regelrett pint til døden. Fotograf: Warner Music
”Midlene vi sitter igjen med fra denne konserten med a-ha kan gi 500 uskyldig smittede barn en verdig avslutning på livet. Dette i form av at vi kan utdanne en rekke sykepleiere og sende ned utstyr for å begrense denne skrekkelige utviklingen og drive forebyggende arbeid. I beste fall kan vi være med å bygge opp et sykehjem til disse barna” sier Tor Fredrik Müller fra Lions Club Fana

”Denne konserten har vært jobbet med lenge, og sammen med Lions Club Fana er vi er stolte over å kunne presentere en artist som a-ha på en scene midt i Bergen sentrum. Dette setter både vår festival og Bergen skikkelig på kartet, og ikke minst beviser vi med dette at Bergen ikke lenger er en utpost når det gjelder store konserter. Det er jo også svært hyggelig å kunne få være med på Lions Club Fana sitt arbeid for hiv/aids-syke barn i Romania, sier Tor-Kristian Lund og Kjell Kalleklev.

Det forventes stor pågang på billettsalget, ikke minst fra utenlandske fans. Det kan komme flere tusen fans fra utlandet for å oppleve favorittbandet på ”hjemmebane”. a-ha har gjort noen få konserter i Norge de siste årene. Siste var nå i høst hvor de spilte for 2 utsolgte hus i Trondheim. Før dette fylte de Ullevaal Stadion med 25.000 fans.

Alle utgifter vedrørende konserten er garantert av Folkefest i Bergen.

Billettene legges ut for salg på Postens billettservice 81533133 lørdag 14. februar kl. 08.00.»

For mer info se www.folkefest.no

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.