Nyfrelste søstre

Nyfrelste søstre

Alle foto: Knut Neerland (knut@panorama.no)

For etter å ha levert noe tilnærmet lik monomentalpop på The Bandit Lab for snart tre år siden, har gruppen på Lucky Doggies gått tilbake til røttene. I deres tilfelle er røttene en usminket og løssluppen poprock. Frontmann Pedro Carona-Alvarez forklarer denne utviklingen på følgende måte:
– Vi følte vi var for langt inni noe, som vi måtte ut av etter forrige skiva. Nå har vi har på en måte tatt bort alt vi noen gang har fått skryt for, og står igjen som et vanlig rockband. Vi har spilte rockmusikk tidligere, og synes derfor det er deilig kunne bråke litt igjen.

Sist Sonny-søstrene kom med album var i 2001. Tre år uten nytt album må kunne sies å være lang tid, spesielt ettersom de opererer i en bransje som hele tiden vil ha noe nytt å hype. Hva har de egentlig bedrevet tiden med? Foruten å ha jobbet sammen med en drøss med andre artister, har de jobbet med helt andre ting og kranglet innad i gruppen avslører de:
– Hver fredag har vi hatt Fight Club i kjelleren til Fredrik Færden(keyboardist). Der drakk vi sprit og hørte på demoer mens vi slåss litt med hverandre. Ikke så veldig seriøst, men litt blod ble allikevel, kommer det humoristisk fra gruppen som tross fem album aldri har slått helt igjennom salgsmessig. Hva kan grunnen til det være, ettersom alle albumene deres har holdt høy kvalitet?


– Det er ikke vår jobb å vite sånt, vi bare lager musikken. Men i realiteten er det to måter å gjøre det på. Den en måten er å jobbe med et stort selskap som har masse penger tilgjengelig for å gjøre promoarbeid, eller på ”ephemera-måten”. Det vil si å kjøre land og strand rundt for å gjøre konserter og promotere seg selv. For oss er ikke det aktuelt. Ingen i bandet er interessert i å bruke særlig mer enn et år på å promotere denne platen.

Skiftet label
Ved siden av å ha gjort powerpopband av seg siden sist, har Sister Sonnybyttet fra Bergens stolteste selskap Rec 90 til osloetiketten HoneyMilk:
– Dette var et resultat av vi følte vi trengte nye impulser, og at kontrakten vår med Rec 90 gikk ut etter den forrige platen. Så vi sendte den ferdige produktet rundt til selskaper vi tenke kunne være interesserte i å gi den ut, og valget falt altså på HoneyMilk.

Mens så godt som alle andre band Panorama prater med skyr Petre, og deres nye A-liste-filofosofi som pesten, kunne denne kvintetten godt tenke seg å hatt en låt et eller annet sted i kanalens listehierarki. Det er bare det at de har for lang fartstid til å kunne bli plukket opp:
– Vi er for gamle til å kunne være et band som skal ”breakes” på radio. Til det har vi vært med altfor lenge. Men det hadde selvfølgelig vært gøy å gått på radioen for det.

Gladere musikanter
Siden soundet til gruppen er mer oppstemt enn på lenge er man nesten nødt til å spørre seg om de har blitt et gladere band siden sist. Og i følge dem selv er det nettopp det som har skjedd:
– Vi har revitalisert oss selv, og er som nyfrelste sier gitarist Andreas Quenlid som videre sier det er stor stas å spille det nye låtmaterialet live. Og at de kommer til å gjøre en serie konserter fremover, da blant annet sammen med Rikskonsertene.

Siden det er fansen som første og fremst går på konserter, vil de kanskje få litt hakeslepp i møte med Sister Sonny anno 2004. Det er jo ikke så altfor likt det gutta gjorde sist dette. Hva tror de så om tilhengernes reaksjon på platen og liveopplevelsen?
– Vi lagde ikke denne platen for å skuffe noen, men fordi vi følte vi måtte forandre oss for å ikke gro fast i en snever uttrykksform. Hvis noen går på konsert for å høre det gamle vi har laget før, kunne de vel strengt tatt blitt hjemme og hørt på de gamle platene isteden?, medgir Pedro retorisk før han fortsetter:
– Det var i det hele tatt viktig for oss å skrelle bort alt vi noen gang har fått ros for, og på den måte finne opp oss selv på nytt. Og det synes vi at vi har fått bra til med den nye skiva.

Sister Sonny legger i disse dager ut på turne, og kan være vel verdt å få med seg om de skulle rulle opp på et platå nær deg. Sjekk også ut platen Lucky Doggies, da en har mange gode powerpoplåter på lager.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.