Better Than Before – The Singles: Et singelband

Better Than Before – The Singles: Et singelband

The Singles kommer altså fra samme by som The White Stripes – Detroit. Men utover den geografiske tilhørigheten, er det ikke flere likeheter mellom disse gruppene overhodet. For denne kvartetten spiller en lettfattelig sekstitallspop som henter bøtter med inspirasjon fra innovatører som The Beatles og The Kinks.

Og Better Than Before består utvilsomt av mange fine låter. Poplåter som gjør jobben som lett underholdning i tretti minutter, helt fritt for skarpe kanter skade øret på. Blant høydepunktene er det verdt å trekke frem sukkertoppene i He Can Go, You Can’t Stay, See You Again og sjarmtrollet Since You’ve Been Gone. Dette er alle gøyale kutt, som viser hvordan platen rolig jogger seg gjennom sekstitallet og videre – frem til i dag – ved å hilse pent på forbildene sine.

Men noe av gruppens umiddelbare problemer dukker også opp nettopp her. The Singles har en tendens til å bli litt for like sine inspirasjonskilder. Og uten egentlig å være nærheten av å kunne vise til lignende innovative trekk som de nevnte poprockgründerene i sin tid gjorde, sliter Better Than Before med å etablere noe spesielt minneverdig inntrykk.

Det som melder seg er imidlertid følelsen av at dette er en relativt unødvendig plate. Der hvor grupper som The High Dials og The Jessica Fletchers makter å lage sitt eget tilsnitt til retropopen, dalter denne gjengen i for stor grad etter orginalene.

Til tross for at The Singles ikke viser spesielt originale trekk, men fremstår som et relativt oppegående band, bør albumet gjerne sjekkes ut for alle som erglad i god pop.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.