Alarmprisen 2003 – en oppsummering

Alarmprisen 2003 – en oppsummering

Alle foto: Anthony Hopkins (anthony@panorama.no)

Fotograf: Anthony Hopkins2003 var et bra år for norsk musikk. Vi kunne blant annet glede oss over sterke album fra Turboneger, Ralph Myerz And The Jack Herren Band, Equicez, Amulet og Sergeant Petter.

Alle disse var nominert i årets Alarm som dannet det naturlige høydepunktet for den tre dager lange bransjefestivalen by:Larm. Showet ble for øvrig ble ledet an av NRKs programlederflaggskip Kristin Winsets fra Musikkmisjonen og Rune Nilson fra Lydverket

Fotograf: Anthony HopkinsSupergruppe åpnet ballet
Under det to timer lange showet som ble innledet av supergruppen Black Diamond ble det i alt delt ut ti statuetter og en pokal. Skjult bak navnet Black Diamond finner vi Knut Schreiner (Turboneger), Torgny Amdam (Amulet), Billy Gould (Faith No More), Satyr / Sigurd Wongraven (Satyricon), og Tarjei Strøm (Ralph Myerz And The Jack Herren Band) fremførte Kiss-coveren Black Diamond til tjue i stil, med fyrverkeri og fete riff som hovedingredienser.

Dette før Magnet ble utropt som vinner av prisen for 2003s beste norske popartist, for det glitrende albumet On Youre Side, og at Turboneger – ikke så veldig overraskende – tok med seg statuetten for beste rock for sin comebackplate Scandinavian Leather.

Fotograf: Anthony HopkinsPrisen for beste nykommer, også kalt Lydverketprisen, gikk den norsksvenske Karin Park. Hun debuterte i fjor med den fine popskiva Superworldunknown, og har tydeligvis klart å sjarmere publikum, så vel som kritikere. I takketalen sin trakk hun frem alle som har kjøpt platen, samt plateselskapet for å ha tatt seg bryet med å satse på henne.

Fotograf: Anthony HopkinsTurboneger beste liveband
En av kategoriene det var knyttet størst forventning til før utdelingen var prisen for beste liveband. Prisen ble tildelt denimrockerene i Turboneger, som paradoksalt nok fikk den overlevert av Torgny Amdam, vokalisten i Amulet som ikke en gang var nominert til denne prisen, til tross for grådig mange übergode konserter det siste kalenderåret.

Noe vi alle har vært enige om lenge er at Ephemera lagde fjorårets beste norske låt i form av Girls Keep Secrets In The Strangest Ways (jfr. Panoramas leserkåring, red.anm.). Derfor var det bare rett og rimelig at de også stakk av med Petreprisen ( på folkemunne fortsatt synonymt med prisen for beste låt). Nå kan du altså nynne i vei, vel vitende at de er en akseptabel låt som har satt seg fast på hjernebarken.

Fotograf: Anthony HopkinsSilver belønnet med Alarmprisen 2003
Innimellom alle de glade vinnerlaksene fikk publikumet oppleve korte opptredener fra nominerte grupper, deriblant King Midas, Magnet, Pleasure og Equicez. Sistnevnte gruppe vant også prisen for beste hip hop/rap i konkurranse med Spetakkel, Paperboys, Diaz og Jaa9 & OnklP som var nominert med mikstapen Bondegrammatikk.

Fotograf: Anthony HopkinsEt band vi ikke fikk se på scenen var glampunkrockerene i Silver. De vant utdelingens hovedpris som hadde en totalverdi av syvhundretusen kroner(!), og som blant annet inkluderte et PR-prosjekt for bandet satt i regi av Westerdals Reklameskole i Oslo. Og dersom de kommer seg igjennom nåløyet og blir nominert til Alarmpriser for debutplaten White Diary, får vi kanskje se dem igjen på scenen neste år. Det kan bare tiden og publikum vise…

Den fullstendige listen med Alarmprisvinnere er som følger :

Beste Pop:
Magnet : By Your Side

Beste Rock:
Turboneger : Scandinavian Leather

Beste Jazz:
Supersilent : 6

Beste nykommer / Lydverketprisen:
Karin Park : Superworldunknow

Beste Metal:
Dimmu Borgir : Death Cult Armageddon

Beste Video:
Paperboys : Hey Man

Beste Live:
Turboneger : Scandinavian Leather Tour

Hip Hop/Rap:
Equicez : State Of Emergency – Generation Equiz

Petre-prisen/beste låt:
Ephemera : Girls Keep Secrets In The Strangest Ways

Electronica:
Ralph Myerz And The Jack Herren Band : A Special Album

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.