Categories: Plater

12 Fluid Ounces – Skuffende fra veteraner

Oslo Fluid er en gruppe som sitter på mye talent. I 2000 gav de ut Cycels Of Life som ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien Hip-Hop/Dance(!) det samme året. En plate som tilsa at det var gode ting i vente fra dette hip-hopkollektivet. Og det er derfor med en ganske skuffet mine undertegnede må meddele at 12 Fluid Ounces ikke er så bra som den burde være.

Mens det på Cycels Of Life var flere minneverdige låter, er det langt mellom høydepunktene her. De har tydeligvis prøvd å lage en mer organisk plate denne gangen, uten at det klarer å trekke skiva i en utelukkende positiv retning. Level One fortsetter å rime på upåklagelig engelsk, samtidig som Mojo gjør en respektabel jobb i produsentstolen. Men låtene som utmerker seg er allikevel få, og noen brukbare kutt klarer ikke å redde helheten fra middelmådigheten. Dette selv om gruppens nye medlem, Breis, gjør en overbevisende god figur på mikken.

Albumet kommer aldri inn i det innovative sporet det etter alt å dømme er ment å operere i. Istedenfor ender de opp med et kvasifunky lydbilde som verken er fugl eller fisk. Resultatet er mer en halvslapp, og kjedelig hip-hopplate uten sterke enkeltlåter, som kort og godt ikke høres friskt nok ut til å kunne hevde seg i kampen om den norske hip hoptronen i denne omgang.

Til det har Oslo Fluid trukket et strå som er i det korteste laget. 12 Fluid Ounces mangler minneverdig materiale, og vil høyst trolig ikke bli en gjenganger i spilleren denne våren.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago