12 Fluid Ounces – Skuffende fra veteraner

12 Fluid Ounces – Skuffende fra veteraner

Oslo Fluid er en gruppe som sitter på mye talent. I 2000 gav de ut Cycels Of Life som ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien Hip-Hop/Dance(!) det samme året. En plate som tilsa at det var gode ting i vente fra dette hip-hopkollektivet. Og det er derfor med en ganske skuffet mine undertegnede må meddele at 12 Fluid Ounces ikke er så bra som den burde være.

Mens det på Cycels Of Life var flere minneverdige låter, er det langt mellom høydepunktene her. De har tydeligvis prøvd å lage en mer organisk plate denne gangen, uten at det klarer å trekke skiva i en utelukkende positiv retning. Level One fortsetter å rime på upåklagelig engelsk, samtidig som Mojo gjør en respektabel jobb i produsentstolen. Men låtene som utmerker seg er allikevel få, og noen brukbare kutt klarer ikke å redde helheten fra middelmådigheten. Dette selv om gruppens nye medlem, Breis, gjør en overbevisende god figur på mikken.

Albumet kommer aldri inn i det innovative sporet det etter alt å dømme er ment å operere i. Istedenfor ender de opp med et kvasifunky lydbilde som verken er fugl eller fisk. Resultatet er mer en halvslapp, og kjedelig hip-hopplate uten sterke enkeltlåter, som kort og godt ikke høres friskt nok ut til å kunne hevde seg i kampen om den norske hip hoptronen i denne omgang.

Til det har Oslo Fluid trukket et strå som er i det korteste laget. 12 Fluid Ounces mangler minneverdig materiale, og vil høyst trolig ikke bli en gjenganger i spilleren denne våren.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.