Under The Influence – Gjennomført rotete

Under The Influence – Gjennomført rotete

Som bidragsyter til Under The Influence-serien er arbeidsinstruksen din såre enkel: sett deg ned, og luk ut noen spor som har hatt betydning for deg som artist. Så skal du se det blir plate ut av det! Listen over folk som har gjort dette tidligere er lang, og inkluderer blant annet navn som Morrissey, Paul Weller, og Rob Swift.

Denne gang har turen altså kommet til The Beautiful South gründeren Paul Heaton og hans preferanser innenfor musikk. Og godeste Hr. Heaton forvalter turen sin på en bra, om noe ustrukturert måte.

Det er fint at mannen har en bred musikksmak, og at han går inn for oppgaven på en lur måte. Men denne platen blir like fullt en turbulent berg-og dalbanetur på innholdsiden. Det er som om Heaton prøver å kjøre intensitetsslalåm, uten å helt ha klart for seg hvor han vil hen med ferden.

I det ene øyeblikket hører vi en nedstrippet Willie Nelson på den nydelige låta Valentine, før det i neste sekvens braker løs med de alltid ravende hip hoperene i Ugly Duckling på kuttet Just A Little Samba. Som for øvrig er hentet fra kanonskiva Journey to Anywhere fra 2002 . Heaton har altså spekket denne platen med topplåter fra topp-personell som Al Green, Tower Of Power, Elvis Costello og Pepe Deluxe. Nedturen er bare at de ikke fungerer optimalt sammen.

Problemet er at overgangene ikke sitter så naturlig som de burde. Dette fører til at låtene virker galt plassert i helheten. Hadde skiftene i intensitet fungert bedre, ville nok denne samleren blitt langt mer minneverdig. Låtene er gode i seg selv, men rekkefølgen på dem fungerer ikke etter intensjonen.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.