Fylte Mono til randen

Fylte Mono til randen

(Café Mono, Oslo – tirsdag 20. april 2004)
Alle foto: Ketil Pettersen (ketil@panorama.no)

Lokalene til treårsjubilanten Mono var uvanlig fullspekket i anledning Minor Majoritys besøk. Som et resultat av dette var det usedvanlig hett både for musikerne på scenen og for tilhørerne i salen. Fotograf: Ketil PettersenMen tidligere Mono-dørvakt Pål Angelskårs til tider monotone uttrykk ble særdeles varmt mottatt da fremførelsen både var spenstig og elegant utført. At han kom til sine egne var helt tydelig. Det eneste unntaket var noen få sjeler ved et bord som syntes mer opptatt av intern og høylytt prat enn av det som foregikk på scenen.

Det er likevel imponerende å registrere hvordan Minor Majority makter å gi de i utgangspunktet enkle, og som nevnt noe monotone låtene et scenisk løft lik det vi observerte i går. På det meste var det syv mann på scenen, inkludert innleid assistanse på munnspill og stand-in for Karen Jo Fields, som synger på plateversjonen av låten Dancing In The Backyard.

I ferd med å bli store
Og nettopp Dancing In The Backyard fra 2002-utgivelsen If I Told You, You Were Beautiful er en av flere radiohiter som i sterk grad har bidratt til å definere Minor Majoritys posisjon i markedet. Denne, samt She Gave Me Away fra årets plate Up For You And I og Electrolove fra 2001-debuten Walking Home From Nicole’s har alle vært playlistet på P3 og bidratt til at Fotograf: Ketil PettersenMinor Majority er i ferd med å vokse seg store i norsk målestokk. I hvertfall med tanke på å nå ut til et dedikert konsertpublikum.

Trivelig
Kveldens konsert ble absolutt et trivelig skue. Bandet leverte et jevnt og godt regissert sett med en tydelig inspirert bandsjef i spissen. Til tross for at Pål Angelskår hevdet å være forkjølet, var det lite som tydet på at han gikk på halv maskin denne kvelden. En tvers gjennom vellykket aften på Mono altså.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.