Funky afrikansk opplevelse

Funky afrikansk opplevelse

(Røkeriet USF – Nattjazz – Bergen, onsdag 19. mai 2004)

Uttrykksfulle Manou Gallo vekslet mellom rolige, vakre melodier akkompagnert av akustisk gitar og intense energiske låter som til slutt fikk publikum til å danse med. Høydepunktet var trommesoloen hvor hun og Yves Baibay konkurrerte seg i mellom og spilte skiftesvis for å psyke hverandre ut. Her var mye god humor og ufattelig fingerferdighet og kontroll.

Hvem som gikk av med seieren er ikke godt å si. De var like overlegne og imponerende begge to. Vokalisten Vèronique Jerome må også nevnes, selv om hun nok havnet litt i skyggen av de to førstnevnte. Til tider sang hun så vakkert at det nesten ble hypnotisk, noe de suggererende afrikanske rytmene var med å forsterke.

Helstøpt konsert
Det ble en helstøpt konsert med innbakte appeller til publikum som gikk på rettferdig fordeling i verden, antikrigsbudskap og håp om mer kjærlighet i verden. Nå kan dette høres ut som utdrag fra en missekonkurranse, men appellene kom med en oppriktighet og en intensitet som gikk publikum rett til hjertet og ga rom for ettertanke.

Så spørs det da om det er musikalske uttrykket mer enn det politiske budskapet man blir sittende igjen med. I disse tider får vi håpe på begge deler.

Anne Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.