Superintenst fyrverkeri

Superintenst fyrverkeri

(Røkeriet USF – Nattjazz – Bergen, torsdag 20. mai 2004)

Nå kan navnet Supersilent virke noe misledende, for det var ingenting «silent» ved den oppvisningen vi var vitne til. Det er vanskelig å beskrive musikken deres.

I Nattjazzprogrammet blir de beskrevet som moderne fri-rock – eller hardcore samtidsjazz. Hardcore ble det i alle fall.

Konserten bestod av tre nummer som hver må ha vært på 15-20 minutter. Ståle Storløkken, keyboards og elektronikk, og Helge Steen på elektronikk, dannet en kompakt og nesten magisk elektronisk ramme rundt det hele. Men det var Arve Henriksen på trompet og Jarle Vespestad på trommer som dominerte mest på scenen.

Ekstatisk
Maken til trommevirtuos skal det letes lenge etter. Han holdt tempo og en intensitet som tok pusten fra publikum. Det var på grensen til ekstatisk. Hver gang vi trodde det kom et roligere parti, satte han i gang igjen. Det føltes som når man ser på fyrverkeri der rakettene avløser hverandre og man ønsker at det aldri skal ta slutt.

Merkelig nok druknet ikke trompeten oppi alt dette. Det var den som stod for nyansene i lydbildet, og kontrasten mellom trommer og trompet fungerte veldig bra. Heldigvis var ekstranummeret mye roligere og pusten fant sin vante rytme. Og om jeg ikke har helt ord for å beskrive musikkstilen deres, er det i alle fall en ting som kan sies med sikkerhet: Nneste gang de har konsert i Bergen skal jeg stå først i køen…

Anne Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.