Sinte og sofistikerte

Sinte og sofistikerte

Hatebreed måtte dessverre melde avbud, men det var jammen ikke hvem som helst som overtok den nest høyeste plassen på plakaten tirsdag i Bendiksbukta. Dillinger Escape Plan har fått en litt hemmelig i legendestatus i hardcore- og metalmiljøene med sin kombinasjon av hissig hardcore, jazzelementer og metal.

(Bendiksbukta, Quartfestivalen, Kristiansand – tirsdag 6. juli 2004)
Foto: Frode Jørum (frode@panorama.no)

Fotograf: Frode JørumDet vi visste om og hadde hørt av bandet på forhånd, var at de var eminente musikere med et litt utradisjonelt uttrykk. Det stemte også på en prikk.

Det kortvokste amerikanske bandet viste både musikalske og fysiske muskler. En stakkar på første rad hadde nerve til å rope at han hater Slipknot, og det ville ikke vokalist Greg Puciato ha noe av. Så han drylte i vei både mikrofonen og vannflaska si i retning den unge festivalgåeren og ga ham klar beskjed om å ”fuck off”. Og etterpå var han like blid, hvis man kunne kalle ham det. En ekte sint hardcorevokalist, altså.

Fotograf: Frode JørumVariert
Musikalsk sett utviste Dillinger Escape Plan en imponerende evne til å variere hver enkelt låt fra et rødglødende og illsint tempo, til bedagelige jazzrockaktige steminger, for så å gå rett opp i sjette gir igjen. Bandet som egenhendig har laget sjangeren mattemetal er noe av det mest sinnsyke undertegnede har sett og hørt på en scene.

Fotograf: Frode JørumUstoppelige bevegelige på scenen og med en ren dedikasjon til sin egen kunst, kunne bandet av og til minne litt om et av fjorårets festivalhøydepunkt; Sick Of It All.

Introverte og sinte
Men der gamlegutta klarte å dra med seg publikum på sin ville musikalske ferd, ble Dillinger Escape Plan for introverte og sinna uten at det smittet over på tilhørerne.

Men hardcore/mattemetal blir knapt mer sofistikert enn Dillinger Escape Plan og det ville ha vært spennende å se dem på en klubbscene neste gang.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.