Reinspikka moro i sommernatten

Reinspikka moro i sommernatten

(Idrettsplassen, Quartfestivalen, Kristiansand – onsdag 7. juli 2004)
Foto: Frode Jørum (frode@panorama.no)

Fotograf: Frode JørumDet kan sies så mangt om The Darkness og deres rene tributt til åttitallets mer hårete hardrockere, men at de kan å lage et show som er som skapt for stadioner kan absolutt ingen ta fra dem.

Fotograf: Frode JørumOg det var selvsagt nettopp det frontmannguru Justin og bandet hans, som for et år siden var bortimot totalt ukjente, gjorde på i Kristiansand onsdag. Da bandet entret scenen presis klokken halv elleve eksploderte hele «stadion» i jubel. Justin Hawkins tok kontroll over publikum umiddelbart, og det var en ren og skjær fryd å se denne mannen å gå slik i front.

Fotograf: Frode JørumBalansert ironi
The Darkness-vokalisten har en humor og en inkluderende ironisk distanse til det å være rockstjerne med stygt hår og trange bukser, samt en humor som må være tilstede for at man skal kunne ta bandet på alvor. De gjør verken narr av publikum eller seg selv, men tilfører alt det teite en klype ironi slik at alle kan la seg rive med uten å føle at noen driter seg ut. Balansekunsten The Darkness – og spesielt bandet Hawkins – utfører med dette, er faktisk imponerende bra.

Fotograf: Frode JørumParty og show for alle penga
Showet er en ting og det som trekker det hele med seg til topps, men med tanke på at gruppens rene partyplate Permission To Land, som de har i bakhånd, og de beste låtene derfra, er som skapt til å danse, drikke og hyle til. Og det var selvsagt det alle gjorde på Quart. Til låter som Black Shuck, Get Your Hands Off My Woman, Growing On Me og etter hvert også hitlåten I Believe In A Thing Called Love.

Fotograf: Frode JørumThe Darkness gjør ikke et pøkk som ikke er gjort før, og har ikke noe nytt å komme med i det hele tatt. Og vi kan saktens lure på hvor lenge det hele kan vare. Men det er egentlig ikke poenget her. Trenger man seg inn blant et publikum på ti tusen individer, så forventes det også å få litt tilbake for pengene. Og det er akkurat der The Darkness oppfyller alle krav – og enda litt til! Med andre ord: Ren og skjær moro og med glitter og stas på toppen av alt. That’s entertainment, baby.

NB! Denne omtalen er basert på de første 45 minuttene av konserten. Panorama har også bilder fra konserten fordi vi i motsetning til andre større medier ikke hadde noe problem med å signere en kontrakt som sa at vi ikke ville videreselge bildene.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.