Categories: Plater

When Earth Lets Go – På vei mot tronen

Gazpacho viste med debuten Bravo at de er å regne som av landets mest spennende band. De spiller popmusikk, men ikke den typen man møter overalt og som sliter med å gjøre inntrykk. Tvert i mot fører de en helt egen greie som er vrien å plassere i noen sjangerbås. For på denne gruppens repertoar finnes alt fra pompøse progpopballader til de snedigste trommedrevne tungrock-låter.

Og det er det er her Gazpachos geniunitet ligger. De frykter intet og er alltid på søken etter momenter som kan føre uttrykket deres i en ny retning. Fortsatt er den friske vokalen til Jan H. «O» den klart viktigste byggeklossen i bandet. Hovedforskjellen mellom de to platene ligger i hvordan den brukes.

Noen ganger ligger stemmen langt foran i lydbildet, mens andre ganger flyttes den bakover for å bli et slags anker for resten av bandet. Slik at den i stedet for å stjele showet heller hjelper de resterende bandmedlemme med å hente ut sitt beste på sine respektive instrumenter. Summen av dette blir et drømmende fyrtårn av en plate som vokser seg stor og sterk etter kun et fåtall runder i spilleren.

Dersom Gazpacho var potensielle popkonger etter den forrige platen, er de nifst nære å klatre hele veien til topps nå. Mye av æren for må tilskrives den krystallklare lyden som beriker helheten i When Earth Lets Go. For ikke å glemme deres allerede omtalte evne til å ikke låse seg fast i ett fast sjangerspor.

Band som klarer å unngå å kjøre seg fast i sitt eget uttrykk vil en eller annen gang får den anerkjennelsen de fortjener. La oss i det minste håpe dette også blir tilfellet med Gazpacho, som allerede nå er et av landets beste progressive popband.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago