Lot seg kringkaste

Lot seg kringkaste

(Cosmopolite, Oslo – fredag 8. oktober 2004)
Foto: Thomas Olsen (thomas.olsen@panorama.no)

Egyptiske Natacha Atlas var synonymt med Transglobal Underground i flere år før hun valgte å gå solo. På de fem første Fotograf: Thomas Olsenalbumene var hun fast vokalist, men på de to siste er hun ikke med. Desto mer interessant og gledelig da at hun igjen, i ett ytterst begrenset antall konsert, ble med gamlegjengen på scenen i London, Oslo og Trondheim!

Oslopublikumet lot seg ikke be to ganger i går kveld, det var hoftevrikk og handgestikulering på arabisk vis fra første sekund. Her var det ingen stivpinner å se. Transglobal Underground serverte global rytmekompott brygget på sistealbumet Impossible Broadcasting krydret med gamle klassikere og et par av Atlas‘ egne. Det var umulig å ikke la seg rive med.

Publikumet i går kveld var like sammensatt, aldersmessig og etnisk sett, som Transglobal Undergrounds musikk er variert.

Fnisende diva
De fleste var uten tvil kommet for å se Natacha Atlas. Med Transglobal i ryggen er hun en god del sprekere enn når hun opptrer på egenhånd. Der Atlas er tradisjonell og til tider sidrumpa på egenhånd er Transglobal Underground rene dynamitten. Full av driv og med en energi som smitter uansett hva slags musikalsk grøt du måtte være oppfostret på.

Fotograf: Thomas OlsenTrommene står i fokus og driver konserten fremover akkompagnert av sitar, synth og samples, og messende stemmer og Atlas velklingene vokal.

I løpet av konserten måtte Natacha Atlas flere ganger ta imot kyss på hånden av sine ivrigste fans på første rad. Hun smilte først reservert, så måtte hun gi etter å dele ut handtrykk, og fniste tydelig og lo av oppmerksomheten.

Tempoet ble holdt oppe i nesten to timer og det ble aldri kjedelig. Det var tydelig at Transglobal-kollektivet og Natacha Atlas trivdes sammen på scenen, og i siste del av konserten hadde de det virkelig moro med klassikerne Temple Head og Slowfinger.

Trøndere – det er ingen grunn til å fryse i kveld!

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.