Up At The Lake – Kjedelige Charlatans

Up At The Lake – Kjedelige Charlatans

Britiske The Charlatans var blant de mange som havnet i skyggen av store britiske band som blant annet Oasis, Blur, Pulp og Supergrass. I alle fall her til lands. Dette er jo en stund siden nå, men likevel har de ikke gitt seg når de nå slipper sitt åttende studioalbum.

Bandet frontes av vokalist Tim Burgess, som blant annet er kjent for å ha samarbeidet med The Chemical Brothers. Vokalisten gav i 2003 ut et soloalbum, men har altså nå samlet troppene i The Charlatans igjen.

Up At The Lake er et rolig rockalbum med fengende rytmer i bånn. Det er mer akustisk enn tidligere album, og Burgess har selv uttalt å ha brukt Bob Dylan og Johnny Cash som inspirasjon på denne plata. Resultatet er ikke dårlig, men The Charlatans måler seg ikke nevneverdig med sine inspirasjonskilder.

Sangene treffer ikke slik de skal og mangler sjel og det å gripe tak i sin lytter. Dette gjelder riktig nok ikke hele plata, for blant annet tittelsporet og den rolige og vakre Loving You Is Easy skiller seg positivt ut. Men resten av innholdet på albumet passer like fort og behagelig vekk som den faller inn.

Låtutvalget er i og for seg greit nok, mens det akustiske lydbilder glir fint inn. Likevel mangler låtene både inspirasjon og engasjement. Det ferdige resultatet virker litt halvveis, som nok best fungerer utmerket som bakgrunnsmusikk.

Up At The Lake er altså ikke et album som på noen som helst måte peker seg ut, selv om the Charlants har betydd mye for ihuga britpoppere. Men for de som har hatt et forhold til bandet tidligere vil det nok være bedre og lete frem igjen Tellin’ Stories fra 1997 enn å gå til anskaffelse av Up At The Lake.

Per Anders Eivind Kollen Evensen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.