Kort og godt underholdning

Kort og godt underholdning

(Garage Oslo, Oslo – torsdag 14. oktober 2004)
Foto: Knut Neerland (knut@panorama.no)

Denne uken kom gruppen The Go! Team hele veien fra Brighton i England til Oslo og Garage. Ene og alene for å vise hutrende hovedstadsbeboere at sommeren bare er et relativt begrep som lekende lett kan gjenskapes i en mørk kjeller, langt under jordens overflate.

The Go! Team inntok i alle fall scenen bevæpnet til tennene med to trommesett, to gitarer, en bass, blokkfløyte, keyboard og en blikkskjønn energibundt av en vokalist i front. Det vi fikk se var omtrent som vi kunne ha forventet oss ut ifra erfaringene på platen. Det vil si en gruppe som vanskelig lar seg kue inn i en snever sjanger, men heller spiller litt av alt uten å ende opp med å gape over for mye.

En morsom halvtime
Uslåelige gladlåter som Ladyflash, The Power Is On og supersingelen Bottel Rocket kommer på rekke og rad til det resultat at det registreres hoftesving hos de fremmøte. Noe annet ville nesten vært å anse som unormal oppførsel – spesielt med tanke på den herlige grooven gruppen fremproduserer fra scenen.

src=»/bilder/T/smiling.jpg»>Med et svakt lag av sampler i bakgrunnen spiller bandet det de makter, mens vokalisten svinser rundt på scenen før hun jumper ned blant publikum for å fortsette å danse der.

Slik sett var The Go! Team akkurat som alle rockeband burde være i konserttapning: På lag med sitt publikum! For innadvendt og dum kan folk heller være på det private plan. På scenen skal det være dans, sang og klapping om kapp med beaten. Dette klarte The Go! Team aldeles utmerket, selv om konserten var i korteste laget. Litt over en halv time i lykkeland blir litt spendt når den ublu høsten slår i mot en så snart man går ut av konsertlokalt. Men bevares, den halvtime vi fikk servert i går var vel verdt billettpengene…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.