Iselilja – Fabelaktig andrealbum fra Gåte

Iselilja – Fabelaktig andrealbum fra Gåte

Det er flere grunner til at Iselilja har blitt en vel så bra, om ikke en bedre plate enn Jygri. For det første er produksjonen bedre gjennomført enn tilfellet var på forgjengeren. Alex Møklebust gjorde ingen dårlig jobb på Gåtes debut, men her har Kåre Christoffer Verstrheim (Odd Nordstoga, Gluecifer, med flere) videreført og oppdadert Gåtes uttrykk drastisk.

For det andre er låtmaterialet rett og slett glimrende. Riktig nok krever albumet lytterens oppmerksomhet fra første stund, og Iseliljas største kvaliteter kommer først til uttrykk etter en rekke gjennomlyttinger.

Høydepunktene er mange. Spesielt førstesingelen Sjå Attende, som har vært i salg en stund nå, er en suveren låt. Men også Du Som Er Ung, den vakre balladen Sjåaren og Rike Rodenigår holder særdeles høyt nivå.

Ola I viser bandet en mer folkelig side av seg selv. Rocken settes til side i et par minutter, til fordel for en mer eller mindre ren folkemusikklåt som har mye til felles med Gåtes kolleger i svenske Hoven Droven. Etter hvert roes det hele ned, og albumet avsluttes av låtene Kjærleik, et lekkert spor som bæres frem av et behagelig synthriff, og Gjendines Bånsull.

Det finnes ikke en dårlig låt på dette albumet, selv om det krever en lytters tålmodighet å få tak i alle melodiene her. Etter all sannsynlighet er Iselilja å finne på toppen av neste ukes VG-liste. Noe annet ville vært ufortjent for dette fabelaktige albumet!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.