Ren skjær spilleglede

Ren skjær spilleglede

(Rockefeller, Oslo – lørdag 16. oktober 2004)
Foto: Thomas Olsen (thomas.olsen@panorama.no)

Simone, Jonny og Kim gikk på scenen foran et nesten fullt Rockefeller og klimpret i gang en akustisk medley før Fotograf: Thomas Olsendet gikk over i et mer velkjent groove. Kim slår energisk på trommene, Jonny smiler entusiastisk mens han trakterer bassen. Og Simone danser, prater og ler. De virker i det hele tatt rusa på sin egen musikk, og publikum lar seg rive med.

Det er lett pop, preget av funk og drivende rytmer. Elementer fra disco og jazz gjør det både dansbart og lekent. Låtene er stramme og godt fremført. Men det er også gjort plass til jamming og tilsynelatende improvisasjon i både tromme-, gitar- og synthsoloer.

Musikalske gjester
Midtveis i konserten dukker en blond og vakker sangerinne opp på scenen. Hun synger med på Tattooed On My Mind uten den helt store responsen fra publikum. Det virker som få kjenner henne igjen. Men da Simone introduserer henne som Venke Knutson litt inn i låta lar publikumet høre fra seg.

Fotograf: Thomas OlsenKnutson tilfører ikke det helt store, men det er alltid gøy med gjesteartister på scenen. Gjesteartister ser ut til å føye seg inn i en D’Sound-tradisjon, tidligere har de blant annet overrasket med Anneli Drecker og Beate ”Beady Belle” LechRockefeller-konsert.

Her først
Men Venke Knutson var ikke eneste krydder. Også trompetist Per Willy Aaserud bidro på låter som Beauty Is A Blessing, Come Back My Friend og Good Man, Good Girl.

På ekstranummeret Sing My Name dukket soulhåpet Sofian opp. – Noen har sikkert hørt om han, noen har det sikkert ikke, men etter i kveld er det få som vil glemme ham!, annonserte Simone kveldens siste gjest som for øvrig har samarbeidet med Madcon og Paperboys tidligere. – Husk, dere så han her først!

Sympatisk og sjarmerende
D’Sound er uten tvil et av landets mest sympatiske og sjarmerende band. Måten de kommuniserer med publikum er unik. Det føles ikke påtatt eller kunstig når Simone takker publikum for at de får lov å spille på Rockefellers scene. – Da Jonny, Kim og jeg flytta til Fotograf: Thomas OlsenOslo tenkte vi at om vi fikk spille på Rockefeller, ja da hadde vi virkelig fått det til. Det er en helt ubeskrivelig følelse å få stå her og danse, synge og drikke sammen med dere for sjette eller syvende gang, sa en rørt Simone.

At Simone identifiserer seg med sine egne fans viste hun tydelig da hun under en av Kims trommesoloer kom ned fra scenen og hilste på publikum, før hun tillot seg selv noen minutter som publikumer og bivånet showet fra gølvet.

Uvisst om Thomas Strzelecki var på plass, men han kunne ikke hatt stort å utsette på showet. Der var det både groove, feel og flow så det holdt.

Med seg på scenen hadde trioen også Kjetil Stensnes på gitar og Stein Ausrud på keyboards.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.