Kommunister på Samfundet

Kommunister på Samfundet

(Studentersamfundet, Trondheim – lørdag 12. februar, 2005)
Tekst og foto: Torkel Haugødegård

Den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim, ISFiT, er i full gang, og i år som tidligere år er musikken minst like mye i sentrum som politiske konferanser, kunstutstillinger, workshops og flerkulturell forbrødring. Helt etter ISFiTs idealer brakteFotograf: Torkel Haugødegård de selverklærte kommunistene i The (International) Noise Conspiracy med seg politiske appeller i musikalsk form til det internasjonale publikummet i Storsalen.

De røde fra Sverige
Kledd i umiskjennelig røde Armed Love-gensere fremførte Dennis Lyxzén og resten av Noise Conspiracy et energifylt og lekende sett hovedsakelig med låter tatt fra nettopp Armed Love, deres seneste album. I live-utgave er låtene fra denne skiva litt mer rufsete i kantene, noe som er ganske så etterlengtet med tanke på at mye av svenskenes opprinnelige aggresjon og garage-stil fra noen år tilbake, er rett og slett produsert vekk på sisteskiva. Det virker likevel som om mye av det originale og (bokstavelig talt) revolusjonerende rundt bandet som konsept er blitt både utvannet og gammeldags, selv i konsertform. Entusiasmen som vises fra scenen smitter ikke like lett over på publikum lenger, og den generelle interessen for en av Sveriges beste garagepunk-band er på langt nær like stor fra publikums side som den var da Noise Conspiracy var nytt og ”fräsht”.Fotograf: Torkel Haugødegård

Smash It Up
Dennis fikk til og med spasere ute blant publikum midt i en låt, uten at det ble de verste oppstandelsene hos nøytrale konsertbivånere. Ja, det skulle gå så lenge som til Noise Conspiracys ”nasjonalsang”, Smash It Up, at konsertlokalet ble varmt og klamt som det seg hør og bør når et såpass hett band står på scenen. Litt synd, da Smash It Up var en av de siste låtene som ble spilt og folk hadde allerede begynt å forlate salen til fordel for ølkranene rundt omkring i det store, runde og røde huset.

Torkel Haugødegård

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.