En målrettet Blues Explosion

En målrettet Blues Explosion

(Rockefeller, Oslo – søndag1. mai 2005)
Foto: Einar Aslaksen


For et middels fullt Rockefeller gikk den eksplosive trioen Blues Explosion, tidligere kjent som Jon Spencer Blues Explosion, på scenen. Og de gjorde akkurat det majoriteten av de fremmøtte hadde betalt en ikke ubetydelig mengde valuta for oppleve, nemlig et beinhardt rockshock som dirret i ryggmargen.

En barsk gjeng
For det finnes knapt det rockensemble som er tøffere enn denne gjengen. Frontfigur Jon Spencer vrenger seg rundt på scenen med sine ukontrollerte hoftesleng, mens han skriker ut sine frustrasjoner. Av og til ser det ut som om han har mest lyst til å spise hele mikrofonen, og på den måten gjøre kort prosses på resten av konserten. Men han nøyer seg alltid med å frese sinte gloser inn den, av og til avbrutt med utbrudd av typen ” We are BluuuuuueeeesssExploooooosssiiiiooooon!”, før han fortsetter å hoppe rundt på scenen.

Og når man har en så solid katalog med ekstravagante låter i ryggen som tilfellet er med Blues Explosion, så er det vanskelig å trå feil. Og dette skjedde heller ikke denne gangen, ettersom de tre på scenen tok frem det de hadde av krutt og lot det eksplodere foran øynene på de fremmøtte. Liker man for eksempel ikke Fed Up And Low Down i en live innpakning, så kan man heller ikke skryte på seg å like rock. Så enkelt er det bare!

En mindre scene neste gang, takk!
Blues Explosion live er som en lykkepille å regne for den kresne konsertvanker. Det eneste som det var noe å utsette på, var egentlig det beskjedne oppmøte av tilskuere, og at konserten av den grunn gjerne kunne vært holdt på det mer hjemmekoselige John DEE. Men ettersom man ikke få kan alt her i denne verden, og da var dette mer enn bra nok. Slick Rick, en griselegendarisk hip-hopfagmann som stod på denne mindre scenen samme kveld, må jo få lov til å opptre han også…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.