The Promise – Småpen bakgrunnsmusikk

The Promise – Småpen bakgrunnsmusikk

Vaya Con Dios har ikke gitt ut mer enn fem plater samt to samlealbum før dette, til tross for at de ble startet allerede i 1986. Etter brukbar suksess med de første to platene gikk bandet hver til sitt tidlig på 90-tallet. På toppen av det hele døde bandets bassist ikke lenge etter dette. Vokalist Dani Klein gav deretter ut to album på egen hånd før hun trakk seg tilbake i 1996. Etter dette har det vært stille frem til nå.

Vokalist Dani Klein har en svært karakteristisk stemme, som gjør at du raskt kjenner igjen en låt fra dette bandet. Dette kan være både på godt og vondt Det fine er at det har en sjelden egenart, ulempen er at mange låter kan høres veldig like ut.

I løpet av 40 minutter på The Promise får vi både tilbakelent jazz, reggae, blues og sigøynermusikk. Klein synger på engelsk, tysk, spansk og fransk – noe som viser at hun er språkmektig, om ikke annet. I enkelte sammenhenger kan dette føles noe unødvendig, men stort sett fungerer det greit.

Selv om albumet er variert er det sjelden det hever seg over det jevnt brukbare, det er et stykke mellom de virkelig gode låtene. Stilmessig er det som nevnt en blanding av mye forskjellig. Det er variert, men det hele blir likevel noe monotont da låtene for det meste rusler og går sakte forbi.

Er du ute etter en plate som får deg i godt humør bør du nok lete et annet sted, er du derimot typen som foretrekker å dyrke melankolien så er dette straks mer interessant. The Promise er en småkoselig, tilbakelent cafeplate uten særlig skarpe kanter

Ståle Aune Fjellstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.