Fighting for Foo

Fighting for Foo

(Quartfestivalen, Kristiansand – torsdag 7. juli 2005)
Foto: Petter L. Solberg

Etter to dager med øsende regnvær og kjipe telt som ikke holder tett, var det godt å se solen. De fleste som hadde lagt ferien til Kristiansand denne uka virket å dele den oppfatningen.

På grunn av det fine været valgte nok litt for mange å utsette turen til Odderøya til litt utpå ettermiddagen, desverre. En heller døsig tur på byens strand resulterte i en aldri så lite solbrent kropp i tillegg til overværelsen av kun tre konserter i Bendiksbukta denne torsdagskvelden.

The Bravery
Bendiksbukta, 19:00

Fotograf: Petter L. SolbergThe Bravery står for bredbent rock, litt inspirert av The Cure og tidlig U2, og kan puttes i omtrent samme trange og svette bås som The Killers. På Odderøya gjorde de jobben med stil.

Vokalist og frontfigur Sam Endicott droppet all smisking, og kjørte på med fete og gode låter fra start til slutt. Endelig et band som bare var ute etter å spille! New York-bandets setliste bestod for det meste av låter fra deres selvtitulerte debutalbum, i tillegg til blant annet en coverversjon av U2s Black Cat (An Cat Dubh).

The Bravery kunne enkelt blitt en publikumsfavoritt om hadde de fått en litt senere spilletid. Med låter som Give In og Unconditional kapret de i alle fall en håndfull nye fans, og beviste at de har potensiale til å vokse seg enda større.

The Futureheads
Bendiksbukta, 20:45

Fotograf: Petter L. SolbergBritiske The Futureheads er Dave Grohls favorittband. Hvorfor, er det ingen som vet.

The Futureheads spiller hovedsaklig en blanding av new wave, poppunk og indierock. Med slike låter i bagasjen er det vanskelig å tyde hva bandet egentlig prøver å formidle, særlig når samtlige sanger mangler tempo, takt og melodi for det gjennomsnittelige publikum.

Det er godt mulig at slik musikk er utrolig vakkert dersom lytteren får tid til å la alt synke inn, men fra scene virket det ikke akkurat oppkvikkende på de fremmøtte. Svorne Madness-fans hadde muligens noe å hente her, men for oss andre ble det hele litt kjedelig.

Som det eneste britiske bandet denne kvelden fremførte The Futureheads en overraskende god versjon av Kate Bushs Hounds Of Love, til minne om de som omkom under terrorangrepet i London.

Foo Fighters
Bendiksbukta, 22:45

Fotograf: Petter L. SolbergFoo Fighters entret scenen omtrent fem minutter før annonsert konsertstart, noe som enten betydde at de gledet seg så mye til å spille at de nesten ikke kunne vente, eller at de ville bli fortest mulig ferdig for å dra på nachspiel med The Futureheads etter konserten.

Dave Grohl og resten av bandet feiret sitt tiårsjubileum med dobbeltskiva In Your Honor og gjestet i den forbindelse Odderøya til stor begeistring for de omtrent ti tusen fremmøtte.

Lyden var ifølge VG dominert av for mye bass, men hadde Stein Østbø våget å ta ut øreproppene hadde han også merket at det var lite å utsette på lyden. Det er slik fuzzgitar høres ut! At vokalen noen ganger druknet litt i musikkhavet var det eneste negative, men svekket ikke konserten nevneverdig.

Foo Fighters leverte en knallsterk konsert, både på og utenfor scenen. Etter halvferdig sett hadde nemlig Dave lyst til å utforske litt norsk natur, så midtveis i Stacked Actors tok han beina fatt og klatret ut mot Odden, fortsatt med gitaren i hånda.

Trengselen helt foran ved scena var kanskje ikke like stor som da Green Day spilte to dager i forveien, men så var ikke dette et sirkus heller. Det vi fikk var en ekte rockkonsert uten stjernenykker, noe de samtlige oppmøtte satte stor pris på.

Petter L. Solberg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.