In Your Honor – Forvirret Foo Fighters

In Your Honor – Forvirret Foo Fighters

De fleste Foo-fans har sikkert fått med seg at bandets nye verk består av to svært forskjellige deler, en rocka og en rolig, på hver sin CD. Det er åpenbart svært delte meninger om dette albumet. In Your Honor har mottatt så og si hele karakterskalaen fra diverse publikasjoner, og det er i grunnen forståelig da dette helt klart er Foo Fighters vanskeligste album å bedømme.

På CD én, den rocka delen, leverer Foo Fighters en rekke låter som garantert kommer til å bli store singlefavoritter, deriblant Last Song, DOA og ikke minst Best Of You, som allerede er ihjelspilt på landets radiokanaler. Selv om dette er bandets beste plate på lang tid, sliter de fortsatt med å matche den fabelaktige andreplaten The Color And The Shape. Det er fortsatt et par svake melodier å spore, men heldigvis få nok til at In Your Honors første del blir en svært fornøyelig affære.

Foo Fighters har også levert en rekke rolige låter gjennom sin karriere, men svært sjelden uten antydning til fuzzgitar. Dette er også grunnen til at albumets andre del blir noe problematisk. Når Grohl & co fjerner den aggressive faktoren blir låtene ekstremt sårbare, og når trøkket uteblir stilles det desto høyere krav til melodikvaliteten.

Det er dessverre her Foo Fighters svikter en smule. Det finnes en rekke oppegående melodier også på den rolige delen, men ikke nok til at det holder i de tre kvarterene denne delen av utgivelsen varer.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.