(For) mye show for pengene

(For) mye show for pengene

(Parkteateret, Oslo – torsdag 8. september 2005)
Foto: Nils F.Skumsvold / Promo

Først av alt må Panorama uttrykke sin medfølelse for den rockeren som tok stagedive tre låter før slutten, men beklagelig vis ikke ble tatt i mot av noen andre enn det meget, meget harde betonggulvet på Parkteateret. Vi håper at det gikk bra med deg og at skadene ble på et minimum. Virkelig!

Kometkarriere
Det er ikke å ta munnen for full å si at Animal Alpha var fjorårets aller største overraskelse her på berget. Med sin knallharde rock fikk de sitt gjennombrudd på Øyafestivalen og solgte ut John DEE flere ganger, uten å en gang ha en plate å promotere. Etter dette har de signet med det überkule labelet Racing Junior, vært hypeoffer fra by:Larm og sluppet en EP, før nå fullspilleren Pheromones, også den produsert av superprodusent Sylvia Massey, foreligger.

En imponerende historie, for et imponerende band, med andre ord. Og det som først og fremst har gitt dette bandet en heftig medgangsbølge å surfe på, er deres tighte liveopptredener. Med et slik utgangpunkt kunne torsdagens konsert på Parkteateret blitt en klassisk konsert. (Vi fikk til og med servert gratis popcorn ved inngangen! Hvor kult er ikke det!?).

Middels dag på jobben
Men det gikk litt trått for Animal Alpha denne gangen. De fikk ikke noe gratis av lydmannen, ettersom alt ble en eneste stor suppe av bråkete gitarer og Agnete Kjølsrud krakilske hyling, og de manglet futt. Ikke det at de stod stille, var kjedelig eller dårlige, de bare ble litt mye av det gode. Som et slags overspilende Sonic Youth, med den destruktive innstillingen til …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, bare at det ikke helt fungerte etter intensjonen.

Kan hvis de vil
Vi har sett Animal Alpha i mye bedre form enn dette før, og derfor føles det litt ut som å vinne en kam i lotteriet. Litt gøy, men også litt bittert, ettersom førsteprisen, en fiks ferdig partypakke, var så lovlig nære å bli din. Men det er det er ingen grunn til at de ikke skal kunne rette på dette ved neste korssvei. De kan, hvis de selv vil, levere konserter som bare vårt nye stadionband Turbonegro kan tukte når det kommer til stemning.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.