Categories: Plater

Remembranza – Nattens ridder

Silence is sexy, var det en gang noen tyske industrirockere som sa. Noe som definitivt også er tilfellet med meksikanske Murcof som i disse dager er ute med sitt andre album. Han er ikke mannen som lager mest lyd i klassen, men han vet likevel å bråke. Bare gjør det på sin helt egenartede måte.

For Remembranza er en usedvanlig plate. Etter noen raske gjennomhøringer er det fristende å slutte at den lunter seg fremover, uten helt å komme over krabbegiret. Men når mørket faller på, og det bare er deg, stereoanlegget og Murcof i rommet, bli det andre takter.

Da blir du tatt med ned i en dunkel, litt skummel undergrunn, der de små detaljene får store flater å spille på. Bitte små fliker av sampels flettes sammen i en elektronisk historiebok. Det er lavmælt og minimalistisk bygget opp, men som helhet er det likevel ruvende kraftfull.

Remembranza er altså, for å bruke et pompøst bilde, en nattens ridder. Dette fordi det er om natten den kommer til sin fulle rett og virkelig trollbinder. Tar du deg derfor tid til å dykke ned dette komplekse universet, er det sikkert som banken at du også kommer til å bli overbevist om dets eminens.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago