Scroll To Top

Remembranza – Nattens ridder

Karakter

Silence is sexy, var det en gang noen tyske industrirockere som sa. Noe som definitivt også er tilfellet med meksikanske Murcof som i disse dager er ute med sitt andre album. Han er ikke mannen som lager mest lyd i klassen, men han vet likevel å bråke. Bare gjør det på sin helt egenartede måte.

For Remembranza er en usedvanlig plate. Etter noen raske gjennomhøringer er det fristende å slutte at den lunter seg fremover, uten helt å komme over krabbegiret. Men når mørket faller på, og det bare er deg, stereoanlegget og Murcof i rommet, bli det andre takter.

Da blir du tatt med ned i en dunkel, litt skummel undergrunn, der de små detaljene får store flater å spille på. Bitte små fliker av sampels flettes sammen i en elektronisk historiebok. Det er lavmælt og minimalistisk bygget opp, men som helhet er det likevel ruvende kraftfull.

Remembranza er altså, for å bruke et pompøst bilde, en nattens ridder. Dette fordi det er om natten den kommer til sin fulle rett og virkelig trollbinder. Tar du deg derfor tid til å dykke ned dette komplekse universet, er det sikkert som banken at du også kommer til å bli overbevist om dets eminens.

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer