Hørt det før

Hørt det før

(103 Club – Berlin, fredag 28/4 2006)
(Foto: Thomas Olsen)

Arnaud Rebotini og Ivan Smagghe har holdt på siden midten av 90-tallet og utgitt ett knippe singler og ep’er. Blant annet klubbklassikeren Me And Madonna fra 2002. Ingen album har det blitt så langt. Men oppdrag for store navn har allikevel stått i kø.

Skrytelista fortsetter med blant andre Block Party, Fisherspooner, The Rapture, The Hacker og Nitzer Ebb for å nevne flere på en uhorvelig lang liste.

Deres eget materiale kan betegnes som en gryterett av Underworlds drivende technobeat, Felix Da Housecats melodiøse electroclash og Rammsteins brautende og støyende goth-inspirerte rock.

Fotograf: Thomas OlsenLangdryg affære
På scenen var det det siste som dominerte. De startet med en hypnotiserende instrumentallåt, før det gikk over i noe som kunne minne om nettopp Rammstein – på en dårlig dag. Den ene låta etter den andre med mørk og masende vokal og brautende elgitar oppå et bakteppe som varierte mellom trance og techno gjorde konserten til en langdryg affære.

Liverepertoaret minnet mye om hva mange andre har gjort, og det lenge før dem (derav all namedroppinga, journ. anm.). Det kunne like godt ha vært Apollo440 som sto på scenen. Noen som fortsatt husker dem? De spilte på Hyperstate. Og det må jo være minst 100 år siden.

Black Strobe har nok gjort rett i å konsentrere seg om å remikse andres låter. Der gjør de nemlig en fabelaktig jobb.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.