Det er i gang

Det er i gang

(Pavilion Jr., Roskilde Festival, Roskilde, Danmark – søndag 25. juni 2006)
Foto: Mårten Skogmo

Det at campingområdet så å si er fullstappet allerede søndag morgen er et relativt nytt fenomen, og vanskeliggjør oppgaven med å finne en dugandes camp for de mer bedagelig anlagte av oss. Når været er så medgjørlig som det har vært i dag er det ikke noe å si på at folk velger å tilbringe uker av sommerferien her, og festivalstemningen er det ikke noe å utsette på.

Bading, fiske og god musikk
Det er ikke rom for å kjede seg på Roskildefestivalen. Man kan bade i en av campens to innsjøer, eller hvorfor ikke prøve fiskelykken? Men vi er her likevel først og fremst for å høre god musikk – masser av god musikk.

Programmet i år er godt, med mange store og mindre kjente navn som sammen skal gi oss en variert og forhåpentligvis uforglemmelig festivalopplevelse. Som en gjentakelse av fjorårets suksess, åpner også i år en liten del av festivalområdet i dagene før festivalstart. Her finner vi den legendariske Gringo Bar med sine mange eksotiske alternativer til teltvarmede øl, og ikke minst Pavilion Jr. – scenen hvor konsertene begynner allerede søndag, og danner opptakten til hovedfestivalens startskudd torsdag.

Nordstrøm

Etter at singelen Berlin ble kåret til ”ukens uungåelige” på dansk P3 har guttene i Nordstrøm fått mye oppmerksomhet fra media og en voksende fanskare. På festivalforspillets første dag kunne de oppleves på Pavilion Jr.

Fotograf: Mårten SkogmoMye har skjedd for den elektoniske popduoen det siste halvåret, og de har gått fra å være et ukjent band til å bli det bandet alle snakker om i Danmark. Ikledd sine fineste hvite dresser, møtte de sitt publikum med en av sine store hits Stereo. Dette er en låt som får det til å rykke i dansefoten, noe som førte til at forventningene økte til resten av konserten.

Etter å ha spilt sammen i ulike rockband, ønsket Troels Holdt og Lars Holm å finne en musikkstil som overskred de begrensninger som de mener ligger i tradisjonell pop og rock. Det ble investert i en M-box og en datamaskin, og i 2004 var Nordstrøm et faktum.

Overraskende ensformig
Bandet har noen klart fengende hits av ”kan-ikke-slutte-å-smile”-typen, og da disse ble spilt var det rett og slett fryktelig moro. Resultatet er fengende, egentlig veldig cheesy, men det funker. Problemet er at av de låtene som ble spilt denne kvelden ikke var mange nok av denne typen. Det hele ble i lengden overraskende ensformig i forhold til forventningene etter å ha hørt glansnumrene som har gått som en farsott på dansk radio.

Vel mye bruk av vocoder og svevende synthmelodier gjorde også sitt til at det til tider ble ganske kjedelig. Men duoen spritet opp stemningen innimellom med noen virkelig gode og særegne låter. Mange i publikum så ut til å la seg rive med gjennom hele konserten, mens andre gradvis falt fra og bidro til at det ble tynnere i de bakre rekker.

Berlin
Ikke så overraskende avsluttet Nordstrøm med sin kjempehit Berlin. Da eksploderte det i publikum. Folk kom stormende fra alle kanter og inn i teltet for å overvære denne siste bragden. Det er tydelig at duoen forbindes med denne singelen som ustanselig har blitt spilt på dansk radio, men det virket ikke som om de klarte å holde på Berlin-fansen gjennom resten av konserten.

Beate Magerholm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.