Motörheddagabler – Tung Ibsen-hyllest

Motörheddagabler – Tung Ibsen-hyllest

Landets dyktigste ambassadører for tungrock i kombinasjon med tradisjonsrikt norsk kulturliv byr i disse dager publikum på en liten formsak på sin langspiller Naar De Døde Våkner. Skal vi stole på de fire herrene i Black Debbath er den kommende plata et bestillingsverk av en hyllest til Henrik Ibsen, som skal urfremføres under årets Øyafestival i Tigerstaden.

Forsmaken er rett og slett en singel med det velklingende navnet Motörheddagabler. Her finner vi to låter med tung hyllest av ”Tjukkebolla” som de så velmenende titulerer landets store dikterhelt.

Først ut er det altså Hedda Gabler, som blir hyllet i voldsomme ordelag, før historien om Ibsens fotballinteresse fortelles gjennom låten Ibsen Var Vål’enga-Fan. Coveret er også av den artige typen, med ansiktet til Henrik Ibsen satt inn i Motörheads velkjente ikon.

Dette er ikke overraskende hysterisk tøff musikk. Ikke bare på grunn av knallharde riff og hurtiggående strenger, men like mye på grunn av de knallsterke, men morsomme tekstene.

Det er bare å smøre seg med tålmodighet folkens. Høstens mørke hyllest til Ibsen kan fort bli en klassiker om Black Debbath fortsetter i samme spor som dette.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.