Houdini Live: A History Of Gluttory And Lust – God grunge-nostalgi

Houdini Live: A History Of Gluttory And Lust – God grunge-nostalgi

A History Of Gluttory And Lust er liveopptak av låtene på grunge/metal-klassikeren Houdini fra 1993. Albumet var produsert av Kurt Cobain, men oppnådde i sin tid verken mye indie-kred eller kommersiell suksess. Mens The Melvins‘ karriere rullet videre, fremsto Houdini etter hvert likevel som et kultalbum, og regnes i dag som et av bandets beste.

Houndini fikk heller ikke ligge i fred. Etter deltakelse på All Tomorrows Parties-festivalen i 2005, følte The Melvins for å spille inn klassikeren på nytt. Resultatet er godt som noe: Helhetsinntrykket er hardere, midre grunge-inspirert, men fortsatt særegent som Melvins var da bandet kjørte fram i kjølvannet av Black Sabbath og The Stooges, etter den første grungebølgen på åttitallet.

Som åtte av bandets tidligere album er Houdini Live: A History Of Gluttory And Lust gitt ut på Mike Pattons Ipecac label. Noe er imidlertid annerledes, utover det at nyutgivelsen ble innspilt på kun to opptak. Liveversjonen av Hooch er raskere og mørkere enn originalen, mens Going Blind oppleves som hakket mer grunge.

Gitarsoloen i fistel er også tatt bort. Pearl Bomb har også blitt hardere på nyutgivlesen. Påfallende, er også en tilsynelatende utvikling av King Buzzos’ (alias Roger Osbourne) vokal. Grungeklangen har blitt en brølende bass, som bidrar til å forsterke intensiteten i bandets uttrykk, 20 år etter første utgivelse.

Houdini ble ikke umiddelbart adoptert av samtidens grunge-, metal- eller punk-fans. At The Melvins klarer å overbevise så ettertrykkelig 13 år senere, viser at noen tok feil. Hvis A History of Gluttory And Lust også kan bidra til å verve nye Melvins-fans, er det oppreisning god som noe.

Kjersti Lerkerød

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.