Vekkelsesmøte på Orange Scene

Vekkelsesmøte på Orange Scene

(Orange Scene, Roskilde Festival, Danmark – fredag 30. juni 2006)
Foto: Beate Magerholm (oversiktsbilde) og Paal Audestad (pressefoto)

Det må være vanskelig for ethvert band å takle denne store scenen, men Kaizers Orchestra tok full kontroll fra første tone av åpningslåten Ompa Til Du Dør. De gav rett og slett de oppmøtte et energikick uten like! Vokalist Jan Ove Ottesen snakket til publikum som en karismatisk leder ville ha talt til sin menighet, og klarte å inkludere folkemengden på en unik måte. Da bassisten fikk et langvarig strengeproblem midtveis i settet, brukte Kaizers problemet, og det påfølgende oppholdet i musikken, til å lage et minneverdig øyeblikk.

Ekstraordinær publikumskontakt
Først fikk publikum stå for underholdningen ved å synge bursdagssangen til organisten, Helge Risa, som feiret sin 40-årsdag med å opptre på Roskildes hovedscene for første gang. Hele plassen sang med, og det må ha vært en svært spesiell opplevelse for bursdagsbarnet. Da problemet senere så ut til å vedvare, ba den durkdrevne frontmannen Ottesen alle i publikum om å snu seg med ryggen til scenen i et og et halvt minutt til problemet var ordnet. De aller fleste i publikum adlød uten innvendinger, og det sier litt om hvor langt inne i Kaizers hule hånd publikum befant seg.

Fantastisk!
Dette var virkelig dagen da Kaizers Orchestra skulle ta Roskilde med storm. De framsto som et usedvanlig samkjørt gjeng og taklet det enorme folkehavet med stor Fotograf: Beate Magerholmautoritet. Folkemengden sang, danset og klappet med under låter som Evig Pint, Kontroll På Kontinentet og ekstranummeret Maestro. Det er tydelig at disse gutta har masse fans i Skandinavia, og etter fredagens store konsert blir nok ikke fanskaren mindre.

Det er ikke noe problem å øse ut lovord for å beskrive denne prestasjonen, men for å holde det relativt kort kan det konkluderes det med at dette utvilsomt var en av de beste konsertene jeg har overvært i løpet av mine elleve år på denne festivalen. Det var kort og godt en minneverdig konsertopplevelse under en skyfri himmel på Roskildes Orange Scene.

Beate Magerholm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.