Dansk mørke på høylys dag

Dansk mørke på høylys dag

(Odeon, Roskilde Festival, Danmark – lørdag 1. juli 2006)
Foto: Beate Magerholm

Det var mange osm hadde krabbet ut av sine overopphetede telt for å se Århus-kvintetten Spleen United ”en tidlig lørdag morgen”, altså rundt lunsjtider. At et band som Spleen United skulle spille på høylys dag, uroet kanskje mange fans på forhånd. Dette er tross alt et band som man lettere kan se for seg etter mørkets frembrudd. Fotograf: Beate Magerholm Noen minutter etter konsertstart var man likevel hentet til den andre siden av døgnet ved hjelp av dunkel belysning og en røykmaskin med respekt for seg selv. Iført sorte klær og badet i rødt scenelys ga bandet publikum en skikkelig kvalitetsstart på dagen.

Etter å opprinnelig ha spilt gitarbasert musikk med en lys stemning, fant Spleen United ut at de skulle gå til anskaffelse av en syntheziser. Flere år – og synthezisere – senere har de et mørkere sound, der syntheziseren er et bærende element. De er blitt sammenliknet med band som Mew, Air, og Slowdive. Likevel har de klart å skape et eget musikalsk uttrykk, og er blitt et svært anerkjent band i Danmark.

Fotograf: Beate MagerholmFå kjedelige øyeblikk
De begynte med et smell, og sakket ikke av på farten i løpet av konserten. Hits som Spleen United, Heroine Unlimited, Gold Ring og Street Fighter ble servert i rause porsjoner denne lørdagen, og hver gang de innledende tonene til en av dem kunne høres formelig eksploderte publikum. Tekstene er riktignok gjentagende og særdeles enkle å henge med på, men allsang er likevel alltid et veldig bra tegn – og dette var det mye av på denne konserten. Noen av låtene kom i endrede versjoner, noe som ble godt mottatt av takknemmelige fans. Særlig låten Spleen United ble en kjempeopptur.

Nytt låtmateriale
Derimot sank stemningen litt hakk da bandet de midt i settet dro frem noen nye låter som publikum ikke kjente til. Syntheziseren, som går som en svært fengende rød tråd gjennom Spleen Uniteds musikk, ble redningen.

Den siste låten de spilte var Heroine Unlimited, et av bandets desidert største hits. Dette var nok høydepunktet på konserten, og det at det ikke var lagt inn noen ekstranumre føltes blodig urettferdig.

Beate Magerholm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.